leraar

Talk: ‘Mijn leraar noemde mij een hoer’

Hai GIRLZ, mijn leraar maakt hele rare grapjes en ik weet niet goed wat ik moet doen. Laatst noemde hij mij een hoer en de hele klas moest lachen.

Ik vind het echt goed dat jullie meiden helpen, maar nu zit ik zelf ook met een vraag. Mijn leraar noemde mij een hoer, wel indirect, maar toch. Het ging zo: Leraar: ‘Waar ga jij later wonen dan?’ Ik: ‘In Amsterdam of zo.’ Hij: ‘Ga je daar dan werken? Ik zie jou al helemaal achter de ramen zitten, als we dan met de klas daarheen gaan herken ik je meteen ,want daar ben je dan terecht gekomen.’ En daar gaat de leraar dan nog eens over door. Anderen zien dit als grapje, maar ik zit er wel mee. Wat moet ik doen?

Anoniem

Dat zijn toch wel foute grapjes die jouw leraar maakt

Het wordt tijd dat hij daarmee ophoudt. Als hij het nog eens doet, mag je best zeggen dat je van dergelijke grapjes niet gediend bent. Je kunt ook na de les even naar hem toe gaan en vragen of hij dat niet meer wil doen. Als hij een goede leraar is, zal hij zijn excuses aanbieden en zeggen dat hij het niet meer zal doen. Doet hij dat niet, dan is dit een reden om een klacht in te dienen bij de directie of de vertrouwenspersoon op school. Een leerkracht hoort zijn leerlingen met respect te behandelen.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: Johner Images, Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen