vriendje hyperventileren seks overleden moeder stiefzusjes vriend ex jeukende ogen dik loverboy borderline

Talk: ‘Mijn moeder is overleden en mijn vader is verliefd’

Op 10-jarige leeftijd ben ik mijn moeder verloren aan kanker. Ik mis haar heel erg en denk iedere dag aan haar. Ze had het al vijf jaar en had zoveel pijn dat ze is ingeslapen. Mijn moeder vroeg voordat ze overleed aan haar beste vriendin of ze goed op ons wilde letten en ook voor ons eten wilde zorgen (mijn vader heeft een drukke baan, dus die kan dat moeilijk doen).

Op 10-jarige leeftijd ben ik mijn moeder verloren, ze is overleden aan kanker.

Ik mis haar heel erg en denk iedere dag aan haar. Mijn moeder had het al vijf jaar en had zoveel pijn dat ze is ingeslapen en overleden is. Mama vroeg voordat ze overleed aan haar beste vriendin of ze goed op ons wilde letten en ook voor ons eten wilde zorgen (mijn vader heeft een drukke baan, dus die kan dat moeilijk doen).

Doordat de beste vriendin van mijn moeder er iedere dag was, is ze verliefd geworden op mijn vader en mijn vader ook op haar. Ik vind dit heel erg en voel me schuldig tegenover mijn moeder. Hierdoor ben ik mijn moeders beste vriendin gaan haten en het liefst wil ik haar weg hebben! Ze bemoeit zich overal mee. Bijvoorbeeld: ‘Als je dit niet opeet, krijg je niks meer.’ Of: ‘En nu naar bed.’ Ik kan er niet over praten en schrijven doe ik al. Ik heb hulp nodig, maar bij niemand kan ik terecht. Aan sommige mensen vertel ik mijn verhaal, maar door praten verandert de situatie niet. Hierdoor ben ik mijn moeder nog erger gaan missen en voel ik me rot. Alsjeblieft help me, want de emmer loopt zo vol…

Jouw gevoelens zijn zo begrijpelijk.

Het is heel logisch dat je bang bent dat zij de plek van je moeder inneemt. Je bent je moeder kwijt en ineens is er een andere vrouw in huis die haar rol over probeert te nemen. Het is logisch dat je daar moeite mee hebt, maar probeer het ook eens van de andere kant te kijken. Het was de beste vriendin van je moeder en je moeder wilde dat zij goed voor jou zou zorgen. Probeer eens naar haar te kijken op de manier zoals je moeder dat gewild zou hebben: als de vrouw die net zoveel van jouw moeder heeft gehouden als jij, als de vrouw die tijd heeft vrijgemaakt om voor jullie te zorgen en dat ook in de toekomst wil blijven doen. Misschien dat het dan minder moeilijk wordt om je schuldig te voelen tegenover je moeder. Het is niet zo dat je haar vergeet als je iemand anders toelaat in je leven. Zij is en blijft je moeder, en niemand kan ooit haar plaats innemen.

Als je eens wilt praten met anderen die iets soortgelijks meemaken, kijk dan eens op achterderegenboog.nl. Dat is een website die kinderen en jongeren wil helpen bij het verwerken van het overlijden van een dierbare. Daar kun je op het forum praten met andere jongeren en horen hoe zij met hun gevoelens omgaan. Hopelijk helpt dat! Good luck, girl.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook: 

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken jij iemand die overleden is aan kanker?

Gerelateerde artikelen