talk relatie moeilijk vriend boyfriend

Talk: ‘Mijn vriendje gaat door een moeilijke tijd’

‘Lieve GIRLZ, mijn boyfriend gaat door een moeilijke tijd en hij gedraagt zich alsof het hem allemaal niks doet. Hoe moet ik mijn vriendje helpen?’

Ik wil mijn vriendje graag helpen in deze moeilijke tijd…

Ik ben een meisje van 17 jaar en ik heb een hele lieve boyfriend van 18 jaar. Mijn vriendje maakt een moeilijke tijd door en ik zou hem graag helpen, maar weet niet hoe. Zijn moeder heeft kanker en ze kunnen haar niet meer helpen. Ze kunnen het nog uitstellen, maar binnenkort overlijdt ze. Mijn vriend houdt zich groot, maar hij zit er natuurlijk heel erg mee. Wat kan ik tegen hem zeggen of doen zodat ik hem help? En wat als hij me opbelt en zegt dat zijn moeder is overleden?

Anoniem

Reageer vanuit je hart!

Je bént er al voor hem, je maakt je zorgen om hem, je schrijft deze brief… Meer kun je eigenlijk niet doen. Wees lief voor je boyfriend. Gun hem zijn verdrietige, boze en vrolijke buien. Doe leuke dingen met hem als hij daar behoefte aan heeft, laat hem met rust als hij even niets wil. Huil met hem mee als je dat wil of probeer hem op te vrolijken en mee te nemen uit deze rotsituatie als hij aangeeft dat hij daar zin in heeft. Het is vreselijk wat er op dit moment gebeurt, maar bij jou kan hij uithuilen en zichzelf zijn. Hij hoeft zich bij jou niet groter voor te doen dan hij in werkelijkheid is. En dat is het beste wat je je in zo’n situatie kunt wensen. Doe gewoon wat je hart je ingeeft, ook op het moment dat hij belt om te vertellen dat zijn moeder is overleden. Als je vanuit je hart reageert, kun je niets fout doen!

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij tips voor dit meisje?

  • tessie
    Tessa Van Doorn
    Reactie: Ik ben het helemaal eens met Girlz. Ik heb het echt te doen met je vriendje, hopelijk komen jullie er samen uit! Want onthoudt: Er is altijd licht in een donkere tunnel. Zware periodes zullen nooit vooreeuwig duren. Verdriet slijt wel weer, wonden kunnen helen. Hou jullie taai! Weet dat je er nooit alleen voor zult staan.
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen