catfish

Talk: ‘We maakten een fake Facebook-account aan’

Mijn beste vriendin en ik hebben laatst iets stoms gedaan. We hebben voor de lol een nepaccount aangemaakt op Facebook, met een fake naam en een willekeurige foto, en vrienden van onze school en klas toegevoegd.

Eerst stuurden we in onze melige bui alleen gekke dingen naar jongens en meisjes die we goed kennen, maar later ook gemene en kwetsende dingen. We dachten er niet bij na en dachten dat niemand erachter zou komen. Tot een vriendin die bij mij kwam slapen zag dat ik aangemeld was bij dat nepaccount. Ze was superboos en liet iedereen op school weten dat ik erachter zat.

We voelen ons zo stom en hebben echt spijt. Alleen is de hele school nu boos op ons. Hoe moeten we dit gaan fixen?

Oei. Dat is wel heel stom, wat jullie hebben gedaan. Terecht ook, dat de hele school boos op jullie is. Dit zijn geen leuke grappen. Je kunt mensen daar echt heel erg mee kwetsen. De beste manier om aan iedereen tegelijk jullie excuses aan te bieden is door op diezelfde Facebookpagina te zeggen dat jullie spijt hebben van wat jullie hebben gedaan, dat het een stomme, uit de hand gelopen grap is en dat jullie oprecht sorry zeggen tegen iedereen die zich daardoor gekwetst voelt. Als er dan nog steeds mensen zijn die boos blijven, zullen jullie daar persoonlijk naartoe moeten gaan om excuses aan te bieden. Hopelijk is iedereen deze stomme actie van jullie dan snel vergeten.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld:123RF 

Lees ook:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben of heb jij weleens online gepest?

Gerelateerde artikelen