Wat kan ik beter niet zeggen?

Vertel ik te veel tegen mijn ouders? Ik vertel ze veel dingen: ruzies met mijn vrienden, hoe leraren op school zijn, enz. Daar ben ik allemaal heel eerlijk over.

Ik hoor ook van vriendinnen dat ze die dingen niet tegen hun ouders zeggen, maar ik wel. Ben ik te eerlijk? Zo ja, welke (onbelangrijke) dingen hoef ik mijn ouders eigenlijk niet te vertellen?

Meisje

No worries!

Jij hebt een goede relatie met je ouders. Houden zo! Het is fijn dat je ze alles kunt vertellen en niet het gevoel hoeft te hebben dat je iets moet verzwijgen omdat ze daar een oordeel over hebben of omdat je je daar niet prettig bij voelt. Je mag zelf beslissen welke dingen je wel en niet vertelt, maar eigenlijk zou het overal zo moeten zijn als bij jouw thuis: dat je altijd alles bij je ouders kwijt kunt: de belangrijke Ên de onbelangrijke dingen. Blijf vooral praten en vertellen. Dat is goed voor de relatie met je ouders en voor jezelf, want als je ouders je kunnen vertrouwen, mag jij straks ook meer dan de meisjes die thuis niks zeggen. 

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: