Wat kan ik daar aan doen?

Ik ben enorm fan van Lady Gaga. Mijn probleem is: ik ben zo fan dat mensen het irritant vinden worden. Omdat ik zo vaak over haar praat en haar liedjes de hele dag door zing. Vooral Born This Way vind ik een mooi nummer, omdat ik heel veel fantasie heb en vaak druk ben.

Maar wat kan ik eraan doen? Mensen vinden me gewoon niet meer zo leuk zoals eerst. Ik wil Lady Gaga-fan en ‘little monster’ zijn en blijven, maar wil wel rekening houden met de rest en dat lukt vaak niet. Help! X Little Monster

Dat jij zo’n enorme fan bent van Lady Gaga kan misschien irritant zijn voor andere mensen.

Het is al heel goed dat jij je dit realiseert. Dat jij zo’n enorme fan bent dat het voor andere mensen misschien irritant kan zijn. Er zijn ook genoeg fans die dat niet in de gaten hebben en daardoor echt onuitstaanbaar worden voor hun omgeving. Eigenlijk is het niet zo heel erg moeilijk om daar iets aan te doen. Stel voor jezelf de regel dat je, elke keer als je over Lady Gaga hebt gepraat, aan de ander een vraag moet stellen die over hem of haar gaat. Dus als jij weer eens een verhaal hebt afgestoken over dat fantastische concert, het laatste nummer of de nieuwste outfit van Lady Gaga,Β dan moet je een vraag stellen die iets te maken heeft met degene die tegenover je zit. Op die manier toon je niet alleen dat jouw leven niet alleen om Lady Gaga draait, maar laat je ook zien dat je belangstelling hebt voor anderen en de dingen waar zij mee bezig zijn. Dan gaan ze je vanzelf leuker vinden.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: