Jij en je BFF zijn enorm close en zijn er altijd voor elkaar. Natuurlijk hoop je dat jullie vriendschap voor altijd zal zijn, maar het is ook hard werken. Wij geven tips om een goede BFF te zijn en ervoor te zorgen dat jullie vriendschap echt forever is!

Eerlijk zijn
Voor een goede vriendschap moet je altijd eerlijk zijn tegen je BFF. Het maakt niet uit of die outfit haar niet mooi staat of dat haar BF vreemdgaat, je moet altijd de waarheid vertellen! Hoe lastig het soms ook is, dit is het beste voor je BFF. Probeer het wel subtiel te brengen, anders kun je haar ook kwetsen.

Geheimen bewaren
Vertrouwen is superbelangrijk. Als jouw BFF haar grootste geheim vertelt, dan doet ze dat omdat ze jou vertrouwt! Jij moet dan ook bewijzen dat dit terecht is en haar geheim voor jezelf houden. Dat verwacht je ook van haar toch?!

Hou van haar om wie ze is!
Iedereen is uniek en ook jij en je BFF zijn niet hetzelfde. Misschien zou je soms willen dat je vriendin iets meer risico’s durft te nemen of dat ze soms wat minder serieus is. Maar deze eigenschappen horen bij haar en met deze eigenschappen is ze jouw BFF geworden! Dus accepteer haar hoe ze is, niemand is perfect.

Wees er voor haar
Haar vriendje heeft haar net gedumpt of ze krijgt het vervelende nieuws dat ze een jaar over moet doen op school. Je hebt enorm veel medelijden met je BFF en in deze moeilijke tijd heeft ze je nodig! Dus wees er voor haar waar je maar kunt. Haal een paar zakken chips en wat tissues en huil lekker met haar mee!

Luisteren
Als jij met een groot probleem zit, ren je meteen naar je BFF en vertel je wat je dwars zit. Andersom zal jouw BFF dit ook bij jou doen. Belangrijk is dan dat je heel goed naar elkaar luistert. Niks is vervelender als je je probleem kwijt wilt, terwijl de ander ook begint te klagen over haar problemen. Dus luister naar je vriendin en laat je eigen problemen even achterwege. Zij staat nu voorop.

Steun haar
Of je BFF nu de hoofdrol krijgt in een groot toneelstuk of dat ze mag meedoen in het Nederlandse volleybalteam: ze heeft in ieder geval enorm veel succes! Natuurlijk ben jij heel blij voor haar, maar stiekem ben je best een beetje jaloers. Dat is hartstikke normaal, maar steun je vriendin wel en laat zien hoe blij je bent voor haar! Jouw moment to shine komt ook snel genoeg.

Neem haar niet voor lief
Je houdt enorm veel van je BFF en je bent blij dat ze er altijd voor je is! Maar neem haar vriendschap niet voor lief. Laat af en toe zien dat je van haar houdt en stuur haar een leuk kaartje of geef haar een kleinigheidje. Dit zal je BFF supererg waarderen!