Lig je het liefst de hele dag in je bed, verstopt onder een dikke deken? Dan heb je waarschijnlijk de winterblues te pakken! In Girlz! X-tra lees je tips en trucs om de winter door te komen. Wil je nog meer tips? Lees ze hier!

Kruidenthee
Vind je het heerlijk om in de winter met een warme kop thee en een goed boek op de bank te zitten? Ga daar vooral mee door, want thee drinken helpt tegen een winterdip! Vooral kruidenthee werkt positief voor je humeur. Probeer eens rozemarijn, sint janskruid, ginko en groene thee.

Energiemasker
Bij de drogist zijn verschillende gezichtsmaskers te koop die jouw huid een oppepper geven. Maar je kunt ook heel eenvoudig zelf een energy mask maken! Prak een banaan tot een papje. Voeg 2 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel honing en 4 theelepels olijfolie toe en meng tot een vloeibare mix. Smeer het op je gezicht en was het er af na 10 tot 15 minuten.

Mooie winterfoto’s

De kou, gladde fietspaden, kale bomen en donkere dagen: er zijn superveel redenen waarom de winter niet leuk is. Maar onthoud dat de winter ook heel mooi kan zijn. Kijk op WeHeartIt.com naar mooie herfst- en winterfoto’s en je wordt meteen een stuk vrolijker!

Lees ook: 10 redenen waarom de winter leuk is

Smoothies
Een groene smoothie geeft je een enorme energieboost en reinigt je lichaam van giftige stoffen. Door groenten en fruit in een blender te mixen, kun je heel makkelijk je eigen smoothie maken. Vul bijvoorbeeld de blender met 200 gram spinazie. Voeg vervolgens water toe totdat de waterlijn even hoog is als de spinazie. Doe er een banaan bij en zet de blender 30 tot 60 seconden aan. Voeg als laatste stukjes ananas toe.

Chocolade
Eet lekker veel (pure) chocola! Huh? Ja, echt! Cacao bevat amfetaminen die ervoor zorgen dat je vrolijker wordt. Aanvallen dus! Maar let op: eet ook niet 3 repen achter elkaar. Koolhydraten en suikers hebben een weerslag op je energiesysteem.


Meer licht
In de winter sta je in het donker op en fiets je meestal in de schemer weer naar huis. Door het tekort aan licht word je sneller moe en chagrijnig. Zorg dus voor veel licht en doe ook overdag de lampen aan in huis.

Lees ook: Maak je kamer winterklaar