tips bloedhete zomerdag

Tips voor verkoeling op een bloedhete zomerdag

We willen niet klagen, want deze temperaturen zijn álles wat we de afgelopen tijd gewenst hebben. Toch is een beetje verkoeling soms wel lekker! Hier een aantal handige tips voor op een bloedhete zomerdag.

Plantenspuit

Neem overal waar je gaat een spray met water mee. Dit kan een plantenspuit zijn, maar ook een lege zonnebrandfles. Af en toe een neveltje is heerlijk, babe!

Boodschappen doen

Moet je moeder nog boodschappen doen? Bied dan aan om die taak op je te namen. Zo maak je niet alleen je mama heel happy, ook jij zult zodra je de supermarkt inloopt extreem genieten van de verkoeling. (Side note: Het moment dat je de schuifdeuren weer uitstapt, is wél een hel)

Flesje met ijs

Vul een fles met water en leg deze een nacht in de vriezer. Voilà, de volgende dag heb jij een ijskoud drankje. Zó chill!

Mini-meals

Eet kleine maaltijden en het liefst over de dag verspreid. Zo verteert je lichaam het voedsel beter en wordt je lichaam minder warm doordat het niet zo hard hoeft te werken.

Watermeloen

Water drinken is always a good idea, maar op bloedhete dagen verlies je veel vocht en moet je dus nóg meer water drinken. Onze tip: eet een watermeloen! Deze vrucht bestaat namelijk voor bijna 95% uit water. #yummy

Pootjebaden

Hete voeten zorgen ervoor dat je lichaam super hot aanvoelt. Om dit te voorkomen kun je een teiltje of emmer vullen met koud water en heerlijk gaan pootjebaden. Mocktailtje erbij and life is good!

Natte sokken

Deze tip is vooral een uitkomst als jij het ’s nachts geregeld heel heet hebt. Leg een handdoek aan je voeteneind en trek natte sokken aan. Klinkt afgrijselijk, maar het helpt echt.

Buiten slapen

Wat je ook kunt doen, is slapen in de buitenlucht. Daar is het veel koeler dan in jouw slaapkamer. Misschien wil je bestie je wel gezelschap houden? Girlsnight in the garden, hoe leuk?!

Lees ook:

Beeld: Instagram @riannemeijer / Bron: Girlscene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen