Heb jij het verhaal van de 15-jarige transgender Milo al meegekregen? Hij deelde vorige week een wel heel bijzonder verhaal op zijn Tumblr-pagina, die nu is gestegen van 350 naar wel 8000 volgers…

Milo
Milo heeft vorig jaar aan zijn familie verteld dat hij transgender is: iemand die geboren is in het verkeerde lichaam. Milo is geboren als meisje, maar heeft zich altijd vanbinnen een jongen gevoeld. Sinds zijn 'coming out' kan hij eindelijk zijn wie hij wil zijn en is hij superhappy. Hij wil nu ook graag andere transgenders helpen en dit doet hij op een heel speciale manier.

Birthday pancake
Ieder jaar krijgt Milo een speciale pannenkoek voor zijn verjaardag. Hij heeft na zijn 15e verjaardag alle verjaardagsfoto’s geplaatst op zijn Tumblr om zo de ontwikkeling van zijn eigen identiteit te laten zien: van klein meisje naar ongelukkig meisje, tot uiteindelijk een tevreden boy. Cool!

Acceptatie
Maar het happy verhaal van Milo is helaas niet altijd zo vanzelfsprekend… Zo pleegde de 17-jarige transgender Leelah Alcorn (geboren als Joshua) vorig jaar nog zelfmoord, omdat haar ouders haar totaal niet steunden. Na haar coming out zei haar moeder dat ze nooit een meisje zou kunnen zijn en stuurde haar naar christelijke therapeuten. Leelah hield het niet langer uit en besefte dat ze nooit zou kunnen zijn wie ze wil zijn: een échte vrouw. Ze schreef een afscheidsbrief en sprong voor een vrachtwagen…

Never give up
Milo wil aan alle transgenders laten zien dat ze nóóit de hoop op moeten geven en dat het écht beter wordt. Bovendien staat hij altijd klaar om ze advies te geven. Never give up!