Mijn vriendin zat eerst op onze school. Op een gegeven moment moesten wij wat doen van een man die op onze school werkt. Dat deden we. Die man ging samen met mijn vriendin wat rondbrengen.

Daarna ging die man met haar naar zijn huis – hij zei dat hij wat moest pakken – en volgens mijn vriendin heeft hij haar toen betast. Ze kwamen ook wel laat op school (later dan wij). Mijn vriendin is daarna van school gegaan en die man ook, want de moeder van mijn vriendin heeft de politie gebeld en aangifte gedaan. Later heeft mijn vriendin tegen mij gezegd dat ze had gelogen. Die man mag zijn kinderen niet meer zien en hij mag niet meer werken. Hij is dus werkloos en heeft geen goede toekomst meer. Is mijn vriendin wel normaal? Ze is nog maar net 12 geworden.Anoniem

Als jouw vriendin die man echt onterecht heeft beschuldigd, dan is dat natuurlijk verschrikkelijk. Maar… waarom zou ze zoiets doen? Kinderen verzinnen niet ‘zomaar’ iets, meestal is er dan ook echt iets gebeurd. Bovendien is de politie ingeschakeld. Zij hebben ervaring in dergelijke dingen en weten vaak heel goed wanneer iemand liegt. Jouw vriendin is van school gegaan, de betreffende man is ontslagen… Dat zou niet zijn gebeurd als iemand had getwijfeld aan dit verhaal. Misschien heeft je vriendin wel gezegd dat ze alles heeft gelogen omdat ze zich schaamt voor wat er is gebeurd. Door te zeggen dat het niet is gebeurd, hoeft ze er niet meer over te praten. Ga dus niet te veel twijfelen aan haar eerlijkheid, wat ze heeft meegemaakt is al erg genoeg.