Ik heb in GIRLZ gelezen over een meisje dat verhuist. Dat is mijn hele leven. Toen ik drie jaar was verhuisde ik naar Engeland en op m’n zesde woonde ik weer in Nederland.

Toen ik negen jaar werd, verhuisden we naar Amerika en drie jaar later gingen wij weer terug naar Nederland. Dat laatste is bijna drie jaar geleden en nu gaan we in juli weer naar Amerika verhuizen. Mijn hartsvriendin woont daar, maar ik heb hier meer dan 20 vrienden die ik ook ga missen. Onlangs alle ‘doeis’ wil ik aan de ene kant niet weg, maar aan de andere kant voel ik me beter in Amerika. Het is me bij elke verhuizing weer gelukt om vrienden te krijgen, maar ik blijf het spannend vinden. Ik ben erg verlegen bij mensen die ik niet ken, dus ik ben bang dat ik weer weinig vrienden krijg. Dat ik dat ene meisje ben dat twee vriendinnen in de klas heeft en stil is. Hebben jullie nog tips om vriendinnen te maken op een nieuwe school of een goede indruk maken?
Het verhuizende meisje
 

Het voordeel van vaak verhuizen, is dat je op veel plaatsen vrienden hebt. Handig als je eens op reis wilt. Je hoeft je nergens alleen te voelen. Probeer op je nieuwe school zelf het initiatief te nemen. Wacht niet af tot mensen naar jou komen, maar stap zelf op je nieuwe klasgenoten af en stel je voor. Als je zegt dat je nieuw bent en de weg niet kent, zijn er altijd mensen die je willen helpen. En het is altijd een excuus om contacten te leggen.

Lees ook: Help! Ik ga verhuizen