Aanstaande zondag is het alweer Moederdag. Dé dag om je moeder eens lekker in het zonnetje te zetten en haar duidelijk te maken hoe lief je haar vindt. Maar heb je geen geld voor een duur cadeau of geen tijd om naar de winkels te gaan? Met deze tips laat je zien hoeveel je om haar geeft op een leuke én goedkope manier!

Ontbijt op bed
Ontbijt op bed klinkt een beetje afgezaagd, maar je moeder vindt het heerlijk om in de watten te worden gelegd. Maak dan ’s morgens vroeg een lekker ontbijtje voor haar klaar. Kook een eitje, doe croissantjes in de oven en pers sinaasappels.

Gedichtje
Koop een mooie kaart voor je moeder en schrijf er een lief gedichtje in. Vertel haar waarom ze zo speciaal voor je is en wat jij zo leuk aan haar vindt. Je moeder zal het zeker waarderen.

Moeder-dochteruitje
Quality-time samen vindt je moeder hartstikke leuk. Neem haar mee naar het park, strand of bos en ga met z’n tweeën picknicken, laat de hond samen uit of ga lekker op het terrasje zitten. Kunnen jullie lekker bijkletsen!

Verwendag
Op 13 mei verwen jij je moeder met heerlijke maskertjes, zet je haar favoriete film of cd op, laat je het bad vollopen en maak je een heerlijke bak thee voor haar klaar. Jouw moeder voelt zich aan het einde van de dag lekker fris en fruitig.

Bonnenboekje
Het bekende bonnenboekje! Maak circa zes bonnen die jouw moeder bij je kunt inleveren. Zo kun je voorstellen om een keer voor haar te koken, het huis te stofzuigen, haar auto te wassen, een dag alleen maar complimentjes te geven of om mee te helpen met de boodschappen.

Mooie foto
Laat je vader of een vriendin een foto van jezelf (en je broer/zus) maken. Kies een mooie locatie uit, zoals het bos of strand. Koop vervolgens een fotolijstje en print de foto uit. Pak het fotolijstje mét jouw foto in en geef het aan je moeder. Je mams zal zo trots zijn als een pauw!