verslaafd internet

Talk: ‘Ik ben verslaafd aan internet’

Ik ben meisje van 14. Ik heb een probleem. Ik ben verslaafd aan internet: computer, iPad, mobiel. Ik ben meestal ongeveer 3/4 uur aan het computeren. Als ik huiswerk heb dan denk ik: o nee, ik heb geen zin in huiswerk, ik wil computeren. Ik weet niet wat moet ik doen. Ik kan niet zonder internet.

Ik ben superveel uur online.

Ik ben meisje van 14 en ik heb een probleem want ik ben verslaafd aan internet: computer, iPad, mobiel. Meestal ben ik ongeveer 3/4 uur aan het computeren. Als ik huiswerk heb dan denk ik: o nee, ik heb geen zin in huiswerk, ik wil computeren. Ik weet niet wat moet ik doen, ik kan gewoon niet zonder internet.

Vraag hulp aan je ouders.

Het is moeilijk om streng voor jezelf te zijn. Vraag daarom eens hulp aan je ouders. Leg hen uit dat je moeite hebt om minder te internetten en dat je daar zelf niet uit komt. Dat je denkt dat je verslaafd bent aan het internet. Dan kunnen jullie afspreken dat computer thuis even uit gaat op tijden dat jij huiswerk moet maken. En dat je je iPad en mobiel op die momenten inlevert. Dat is misschien niet leuk en ook even lastig, maar als je weet dat je weer mag internetten als je huiswerk af is, doe je vanzelf ook beter je best om sneller klaar te zijn.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: Getty Images, Paula Daniëlse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoe vaak zit jij op het internet?

Gerelateerde artikelen