Wij zitten met een probleem. Er zit een meisje in onze klas en zij is een grote kwal. Ze ging allemaal roddels verzinnen en rondvertellen! Wij zitten op paardrijden en nu moet zij er ook opeens op. Erg vervelend en ook wel erg toevallig.

Ik, R., had een vriendje, maar ze dreef ons uit elkaar. Ook bij A. heeft ze iets gedaan waardoor ze zich ‘populair’ zou voelen. Ze had gezegd dat A. pony’s vergiftigde! Zelfs haar eigen pony en het paard van A. Ze slijmt vreselijk bij de meester en ze krijgt altijd haar zin. Iedereen haat haar en daarom wordt ze grotendeels voorgetrokken. Door haar ben ik mijn vriendje kwijt. Wat moeten we doen? A. en R.

Het klinkt een beetje tegenstrijdig: iedereen haat haar en daarom wordt ze voorgetrokken. De meeste kinderen die worden gehaat, worden ook genegeerd. En dat is precies wat jullie moeten doen. Als ze echt zo vervelend is, negeer haar dan. Iedereen die zoiets hoort, snapt heus wel dat jouw vriendin niet haar eigen pony zal vergiftigen… Van zulke roddels word je echt niet populair. En wat betreft jouw vriendje: vervelend dat het zo is gelopen, maar als jullie relatie echt super zou zijn geweest, was het haar niet gelukt om jullie uit elkaar te drijven. Jullie kunnen je wel blijven opwinden over haar, maar dat verandert niets aan de situatie. Negeer haar dus, dan hebben jullie er zelf ook minder last van. 

Lees ook: 7 tekenen dat je BFF eigenlijk niet zo aardig is