zwembad in tuin

Vier redenen waarom jij een zwembad in je tuin zou moeten hebben

Als je geluk hebt, heb je al een zwembad in je tuin. Is dit niet het geval? Dan wordt het tijd om hier verandering in te brengen! Het is immers hoe dan ook een goed idee om een zwembad te laten installeren in je achtertuin.

Dat klinkt misschien gek, want in ons land kunnen we helaas niet heel vaak genieten van het zwembad door het weer. Alleen in de zomer zal het echt warm genoeg zijn om elke dag een duik te nemen in het zwembad in je tuin, maar alsnog is het echt een aanrader. Nadat je dit artikel hebt gelezen kun je hopelijk je ouders overtuigen om toch een zwembad te laten plaatsen in de tuin. 

Quality time met het gezin 

Tegenwoordig hebben we allemaal een druk leven, dus daardoor kan het wel eens lastig zijn om echt goede quality time door te brengen als gezin. Gelukkig zal een zwembad ervoor zorgen dat jullie met zijn allen lekker veel tijd door kunnen brengen en echt plezier kunnen maken, vooral als het zonnetje schijnt in de zomer. Je moeder kan bijvoorbeeld op het ligbed zwembad liggen terwijl jij samen met je broertjes en zusjes aan het spelen bent in het zwembad. Ondertussen kan je vader onder de lamellen overkapping de barbecue aanzetten om het avondeten klaar te maken. Zie je het al voor je? Dat is toch hartstikke leuk! 

Lees ook: De 10 most awesome zwembaden ter wereld

Hogere huiswaarde

Daarnaast zal een zwembad in de achtertuin ook zeker bijdragen aan de algehele waarde van de woning van je ouders. Sterker nog, het kan echt een unique selling point zijn van het huis. Dit zorgt er dus voor dat het huis eenvoudiger verkocht zal worden als je ouders het ooit te koop zetten. Dit zal al helemaal het geval zijn als de achtertuin een waar buitenparadijs geworden is, waar ook de lamellen overkapping voor zal zorgen. Daarnaast zal een vuurplaats hier ook bij helpen, net zoals buitenverlichting, een modern terras en een omheining van hoge kwaliteit. Om van de tuin nog een groter paradijs te maken kunnen je ouders bovendien waterornamenten plaatsen. Samen met het zwembad zorgt dit voor meer waarde.

Zwemles

Bovendien zorgt een zwembad ervoor dat jij veel blootgesteld wordt aan water, net zoals je broertjes en zusjes. Dit biedt diverse voordelen. Zo zullen jullie je meer op hun gemak voelen in en rond water. Hierdoor zou het zelfs kunnen dat jullie er uiteindelijk voor kiezen om zwemmen te kiezen als sport. Ook zullen jullie naar alle waarschijnlijkheid nooit in de problemen komen tijdens het zwemmen. Hiervoor zijn een paar essentiële vaardigheden nodig, die jullie zeker zullen krijgen door het zwembad in de achtertuin. Dit is echt cruciaal voor jullie veiligheid en gezondheid, want helaas sterven elk jaar weer te veel mensen door ongelukken in het water. Zo’n fatale ramp kan voorkomen worden door de benodigde vaardigheden te ontwikkelen in het zwembad in de tuin.

Doe ook de quiz: Wat wordt jouw eerstvolgende vakantiebestemming?

Gezondheidsvoordelen

Een ander voordeel van een zwembad in de achtertuin is de diverse geweldige gezondheidsvoordelen die het zwemmen biedt. Zo zal het ervoor zorgen dat je minder stress hebt, terwijl je ook beter zult slapen. Je cardiovasculaire gezondheid zal bovendien ook verbeterd worden door het zwemmen. Daarnaast zal er sprake zijn van gewichtsbehoud en loop je minder risico op letsel. Door het zwemmen in het zwembad in de achtertuin zul je bovendien gespierder en sterker worden. Het zorgt daarnaast voor een verbeterde balans, flexibiliteit en coördinatie. Niet alleen jij zult deze gezondheidsvoordelen ervaren, dit geldt namelijk ook voor je ouders, broertjes en zusjes als zij relatief vaak zwemmen in het zwembad in de achtertuin. 

Lees ook: 5x tips voor de perfecte stranddag

Beeld: Carol Yepes, Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen