Vind jij jezelf mooi? De meeste meiden vinden ’t lastig om dat van zichzelf te zeggen, want ‘als je jezelf mooi vindt, ben je arrogant’ of ‘vergeleken met dat model ben ik echt niet mooi te noemen’. Slechts 12% van de meiden vindt zichzelf mooi. Ben jij tevreden met je uiterlijk?

Gewoontjes
Dove deed onderzoek naar het zelfvertrouwen van Nederlandse meisjes tussen 10 en 17 jaar. Naast de 12% die zichzelf mooi vindt, omschrijft 34% van de meiden zichzelf als ‘leuk’ en 25% als ‘gewoon’. Maar 30% is echt tevreden over haar uiterlijk. Ongeveer driekwart van de meiden voelt zelfs een sociale druk om mooi te zijn.

Negatieve opmerkingen
Hoe komt dat zoveel meiden zichzelf niet mooi vinden? Vooral negatieve opmerkingen van andere meiden of jongens hebben een negatieve invloed op hun zelfvertrouwen. En als meiden in de spiegel kijken of foto’s van zichzelf zien, werd dat niet echt positief voor hun zelfvertrouwen.

Boost
Tijd doorbrengen met vrienden en familie geeft de meeste meiden een boost voor hun zelfvertrouwen. Ook door hun best te doen op school en hun lichaam te verzorgen geeft ze een goed gevoel over zichzelf.

Complimentjes uitdelen
Wij meiden kunnen soms ontzettend gemeen tegen elkaar zijn, vooral als ’t om uiterlijk gaat. Maar hoe zou jij het vinden om van een ander meisje zomaar een complimentje te krijgen dat je gave schoenen draagt of dat je haar leuk zit? Zonder dat het eigenlijk gemeen bedoelt is? Zou dat je niet een klein beetje meer zelfvertrouwen geven?

Probeer deze week eens een andere girl een complimentje te geven. Wedden dat er een glimlach op haar gezicht verschijnt? En misschien krijg je ook wel een complimentje terug! De wereld wordt zoveel mooier als wij meiden meer vertrouwen in onszelf hebben. Dat ga je namelijk uitstralen en dan word je nog mooier! 🙂