Ik was een avond op msn toen iemand me aan zijn/haar lijst had toegevoegd. Voordat diegene zich had aangemeld, was mijn hartsvriendin online, maar zij ging weer snel offline.

Het gesprek met die onbekende begon heel gewoon. Het gekke was alleen dat de dingen waar diegene over praatte, ik alleen aan mijn hartsvriendin had verteld. Op het laatst ging diegene allemaal rare dingen over mij zeggen, dat niemand mij mag en zo. Daarna ging die persoon weer offline. Korte tijd later kwam mijn hartsvriendin weer online en begon over dat e-mailadres te praten. Dat vond ik heel raar, en toen bedacht ik me dat zij het misschien geweest was. Ik weet niet wat ik hiermee aan moet. Ik durf niet aan haar te vragen waarom zij dat heeft gedaan heeft, want het kan ook zijn dat ze het allemaal aan een vriend(in) heeft verteld en dat diegene on line was. Maar als ze dat gedaan heeft vind ik dat heel gemeen. Kunnen jullie mij helpen? Anoniem

Het lijkt erop dat je vriendin een β€˜grap’ met je heeft uitgehaald. Echt grappig is dat natuurlijk niet, want daardoor voel jij je nu heel onzeker. Het helpt niet als je hiermee blijft rondlopen, daar word je alleen maar nΓ³g onzekerder van. Zeg haar gewoon dat je denkt dat zij het was op msn en dat je het een prima grap vindt, zolang ze daarna maar eerlijk vertelt dat zij het was, en dat het niet leuk is als ze zoiets stiekem doet omdat je dan het idee hebt dat je haar niet kunt vertrouwen. Zo’n gesprek is natuurlijk niet prettig, maar als je het niet doet, blijf je het gevoel houden dat je haar niet kunt vertrouwen. En dat is toch waar vriendschap om draait: vertrouwen!