Ik ben een meisje met een probleem. Mijn beste vriendin heeft een heel lief vriendje. Nu heeft hij mij verkering gevraagd, maar het is nog niet uit tussen hen en ze is smoor op hem!

Ik heb nee gezegd, maar ik wil wel dat m'n vriendin hiervan weet. Hoe moet ik dat vertellen? Want ik durf het niet zo goed. Ik ben bang dat ze me niet wil geloven en dat dan onze vriendschap kapot gaat. Please help me, want ik zit er best wel mee. M.

Het is heel goed dat je nee hebt gezegd tegen dat vriendje. Om twee redenen: omdat hij al met je vriendin verkering heeft Γ©n omdat-ie blijkbaar al niet te vertrouwen is. Als hij nu al het lef heeft om jou verkering te vragen – nog voordat het uit is… Zo’n vriendje wil je niet! Natuurlijk is het verleidelijk om tegen je vriendin te vertellen wat er is gebeurd, maar misschien kun je daar beter mee wachten tot het uit is. Nu zou ze je misschien inderdaad niet geloven en dan loop je alsnog het risico dat je ruzie met je vriendin krijgt vanwege dat vriendje. Als het eenmaal uit is, dan is het ook gemakkelijker om te vertellen dat ze niet verdrietig hoeft te zijn omdat hij echt niet zo lief is als zij dacht.