Ik heb best vaak jongens verkering gevraagd, alleen vond geen één mij leuk. Mijn vriendinnen spreken wel eens af met elkaar en hun vriendjes, alleen kan (en mag) ik nooit mee.

Ik weet dat je gaat zeggen: dan zijn dat geen echte vriendinnen. Maar ik wil ze echt niet kwijt. Ik kan wel andere vrienden maken, maar die zijn veel te kinderachtig. Voor mij is dit echt een heel groot probleem, want mijn ouders begrijpen het niet. Ik heb er al met ze over gepraat. Een hulpeloze stier

Natuurlijk spreken je vriendinnen wel eens af met hun vriendjes en het is logisch dat jij dan niet mee kunt. Jij zou het ook niet leuk vinden als je op een romantisch avondje gezelschap krijgt van je vriendin. Dat zegt dus niks over jullie vriendschap. Zij kunnen nog steeds heel goed jouw vriendinnen zijn. Het is een beetje geven en nemen. Jij zult moeten accepteren dat er avonden zijn waarop jouw gezelschap niet gewenst is en jouw vriendinnen zullen ook af en toe iets met jou moeten afspreken. Zeg gewoon eens tegen je vriendinnen dat je het leuk vindt om weer eens samen iets af te spreken. Alle kans dat jullie dan gewoon een afspraak maken om een middag te gaan winkelen of een avondje te gaan stappen. En als jij straks een vriendje hebt – dat gaat vast en zeker ook een keer gebeuren – houd jij natuurlijk ook rekening met je vriendinnen.