Elke week kiezen we in de rubriek What To Do? een meisje uit dat jou om advies vraagt! De vriendinnen van S. (16) accepteren haar vriendje niet en eisen dat ze kiest tussen hen en haar vriend. What to do?

S.: ‘Ik heb ongeveer een maand iets met mijn vriendje. Mijn vriendinnen waren blij voor me, dacht ik. Ik had hun ooit een keer verteld dat ik graag seks zou hebben, omdat ik wil weten hoe het is. Omdat mijn vriendje dat ook wil, zeiden ze dat hij alleen samen is met mij voor de seks. Dat is niet zo, want ik vind het nu nog te vroeg en hij respecteert mijn keuze. Ondertussen zeiden andere mensen dat ik spijt ga krijgen dat ik iets met hem heb, dat er nog meer meisjes zijn, dat hij mij gebruikt… Mijn vriendinnen geloven alle roddels en hebben mij laten kiezen tussen hen of mijn vriendje. Ik heb gezegd dat ik niet wil kiezen en nu is onze vriendschap kapot. Zelfs als ik probeer te praten met mijn vriendinnen, zeggen ze dat ik gemeen ben, dat ik hen kwets, dat ik geen moeite meer doe voor de vriendschap… Die dingen doen pijn om te lezen. Ik wil onze vriendschap redden, maar ik heb het gevoel dat zij dat niet willen. Aan het begin van het schooljaar hoorde er nog een andere vriendin bij ons. Die vriendin is ook weggejaagd, ze zat in dezelfde situatie zoals ik nu. Die vriendin  en ik zijn wel nog bevriend, maar ik wil mijn vriendschap met mijn andere vriendinnen niet opgeven. Wat nu?’

Heb jij ook een probleem waarvoor je advies wilt van andere meiden? Stuur het dan hier in en wie weet lees je het binnenkort terug op GIRLZ.nl!

Lees ook: Hebben we nou iets?