Ik ben al enkele jaren heel goed bevriend met een jongen. We hebben allebei een moeilijke tijd achter de rug en konden alles aan elkaar kwijt. Maar sinds hij verliefd is op een meisje hebben we bijna geen contact meer!

Β Is hij onze vriendschap beu, omdat hij met mij niet meer heeft dan vriendschap? Of ben ik egoΓ―stisch? Ik weet niet wat ik moet doen! Depri Weegschaal

De uitdrukking β€˜liefde maakt blind’ betekent niet alleen dat je de slechte eigenschappen van degene op wie je verliefd bent niet ziet, maar ook dat je geen aandacht meer hebt voor andere mensen in je omgeving. Dat hij nu minder tijd heeft voor jou, heeft helemaal niets met jullie vriendschap te maken. Hij is verliefd en wil het liefst zoveel mogelijk bij haar zijn. En dan schiet jij er bij in. Geef hem een paar weken de tijd om te genieten van zijn verliefdheid. Als hij dan nog steeds geen tijd heeft voor jou, praat er dan eens over met hem. Vertel hem dat je het niet leuk vindt dat je hem nooit meer ziet. Misschien dat hij zich dan realiseert dat hij ook nog vrienden heeft die belangrijk voor hem zijn.