De ene girl heeft een hele vriendinnengroep en de andere is helemaal happy met 1 BFF. Iedereen is anders, ook op het gebied van vriendinnen. Maar wat nou als je het moeilijk vindt om vriendinnen te maken? Misschien ben je wat onzeker en vind je het wat eng, of je kunt ze gewoon simpelweg niet vinden! Wij vertellen jou de beste plekken om nieuwe vriendinnen te maken!

School
Op school heb je veel kans om vriendinnen te maken. Je vindt er enorm veel leeftijdsgenootjes en je krijgt ook veel kans om met ze te praten. Maar hoe pak je dit nu aan? Ga tijdens de les eens naast een andere girl zitten en kijk of jullie goed met elkaar om kunnen gaan. Of ga in de pauze bij een andere groep meiden zitten. En nee, dat is echt niet vreemd. Het komt juist hartstikke zelfverzekerd en spontaan over als jij op die meiden af durft te stappen! Een ander leuk idee zijn naschoolse activiteiten. Ga bijvoorbeeld bij de schoolkrant of sluit je aan bij de theatergroep van je school. Zo krijg je er een nieuwe hobby bij en leer je nieuwe mensen kennen.

Sport
Één ding is zeker, met alle girls die op jouw sport zitten heb jij wat gemeen! Jullie vinden het allemaal namelijk erg leuk om bijvoorbeeld te dansen of te voetballen. Dit kun je supergoed als een gespreksonderwerp gebruiken. En zodra jullie eenmaal gezellig aan het kletsen zijn, zullen jullie genoeg andere onderwerpen vinden om het over te hebben.

Discotheek
Ga gezellig een avond met je zus of een andere vriendin naar de discotheek. Gegarandeerd dat je daar genoeg mensen ontmoet! Maak gezellig een praatje met iedereen, in de disco is de sfeer erg ontspannen en word je echt niet raar aangekeken als je mensen aanspreekt. En in de disco heb je ook nog extra kans om een leuke boy te ontmoeten! Twee vliegen in een klap dus.

Werk
Een andere goede plek is op het werk! Neem een bijbaantje bij de lokale supermarkt of in een leuk restaurantje in jouw woonplaats. Met je collega’s maak je veel sneller contact doordat je samen moet werken en grote kans dat je ze nog nooit eerder hebt ontmoet. Werk gezellig samen en praat tussen het werk door ook gerust over andere leuke dingen. En vraag aan je collega of ze misschien zin heeft om een keer te shoppen of een filmpje te kijken na het werk. Op deze manier maak je vriendinnen en wordt je werk ook dubbel zo leuk!

Via via
Kun je goed met je broef of zus opschieten? Of heb je altijd erg veel lol met je nichtje? Ga eens met hun vriendengroep mee. Zo leer je andere mensen kennen en voel je je toch op je gemak omdat je er een bekende bij is!
Er zijn genoeg plekken waar potentiële vriendinnen rondlopen. Het gaat er vooral om dat jij goed in je vel zit en zelfverzekerd bent. Zo vinden anderen je al snel een leuke girl en maak je veel sneller contact!

Lees ook: 13 soorten vriendinnen die je liever niet wilt hebben