Liegen is niet goed en mag niet. Of toch wel? Af en toe mag je wel iets verzwijgen of een leugentje om bestwil gebruiken. Wanneer kan ’t wel en wanneer niet? Wij vertellen het je!

Vind je mijn schoenen mooi?
Je BFF is superblij met haar nieuwe schoenen, maar jij vindt ze eigenlijk helemaal niks. Dan is het niet leuk om te zeggen dat je ze lelijk vindt. Je wilt je BFF tenslotte niet verdrietig maken. In zulke situaties mag je dus best een leugentje om bestwil gebruiken.

 

Je meest genante moment
‘O, dus jij was dat meisje dat door haar broek scheurde in de stad?’ Zulke dingen wil je liever niet horen en al helemaal niet op school! Daar hoef je dus niet eerlijk over te zijn.

Hoeveel make-up je draagt…
Of je nou alleen een mascara gebruikt of een uur voor de spiegel nodig hebt, niemand hoeft te weten hoeveel make-up jij werkelijk aanbrengt op je gezicht.

Ik ben superdruk… Not.
Lig je net lekker op de bank, wordt je gebeld door een vriendin die vraagt of je zin hebt om te chillen. Je hebt eigenlijk niet zoveel te doen, maar je wilt haar niet kwetsen. In zulke situaties kun je zeggen dat je druk bent met andere dingen. Je hebt soms ook tijd voor jezelf nodig!

Facebook-stalker
Niemand hoeft te weten dat jij elke dag even de pagina van je ex of juist de ex van je nieuwe lover checkt. Jouw vriendinnen hoeven je eigenlijk niks meer te vertellen, want je hebt alles al gelezen op Facebook. Maar dat hoeven zij niet te weten…

Nog niet over je ex heen…
Denk je nog vaak aan je ex, maar schaam je je daar eigenlijk een beetje voor? Houdt het dan lekker voor jezelf, want je hoeft het tegen niemand te vertellen. Behalve tegen je nieuwe boyfriend als je er echt mee zit…

Een scheetje
‘Hé, wat ruik ik?’ Doe gewoon net alsof je neus bloedt, want niemand hoeft te weten waar die lucht echt vandaan komt. Jij was het in ieder geval niet!

Big spender
Heb jij toch meer geld uitgegeven dan je eigenlijk van plan was? Of was die tas toch iets duurder dan je verwachtte, maar heb je hem toch gekocht? Niemand hoeft dat toch te weten! En trouwens, het is heel onbeleefd als mensen vragen hoeveel jouw tas heeft gekost.