Nerveus zit je aan tafel tegenover je crush. Het is jullie allereerste date, dus je bent superzenuwachtig. Wat als het gesprek opeens stilvalt?!? Dat zou echt héél awkward zijn… Hier een paar leuke gespreksonderwerpen, zodat de avond voorbij vliegt.


Eten en drinken
Als je in een restaurant afspreekt, gaat het gesprek vanzelf over eten. Hij vertelt wat hij graag wil eten en jij vertelt welk toetje je dolgraag zou willen proberen. Je kunt ook iets vertellen over jouw lievelingseten of dat je bijvoorbeeld heel graag kookt (of juist niet).

Phone
Als je hem ziet appen (hopelijk niet te vaak!), kun je hem gelijk vragen wat voor phone hij heeft. Heeft hij heel toevallig dezelfde als jij? Perfect! Dan hebben jullie meteen iets om over te praten. Of vertel hem welke smartphone jij supergraag zou willen hebben.

Familie
Een makkelijk onderwerp is familie. Vraag hem of hij broertjes of zusjes heeft. Je zult zien dat het gesprek vanzelf op gang komt, want jullie kunnen allebei vast veel vertellen over jullie familie.

Lees ook: 10 tips voor je first date!

Hobby’s
Vraag naar zijn hobby’s. Zit hij op voetbal? Misschien heeft hij het weekend wel een voetbalwedstrijd, dan kun je meteen even langsgaan om hem aan te moedigen!

Reizen
New York, Rome, Londen: er zijn vast wel een paar plekken waar jullie graag naartoe zouden willen. Is hij niet zo into reizen? Dan kunnen jullie het ook hebben over jullie afgelopen vakanties. Haal grappige vakantieherinneringen op, maar laat vakantievriendjes achterwege.

School
School is altijd een goed onderwerp! Als jullie op dezelfde school zitten, kunnen jullie over klasgenoten en leraren praten die jullie allebei kennen. En ook al zitten jullie niet op dezelfde school, dan nog kunnen jullie praten over vervelende leraren, jullie klasgenoten en grappige momentjes op school.

YouTube
Heb je een leuk filmpje gezien op YouTube? Laat deze zien aan je crush. Ook is het meteen een goede reden om lekker dicht tegen hem aan te kruipen.

Lees ook: make-uptips voor de eerste date!