Bijna 24/7 waren jij en je BFF samen, en als jullie elkaar niet zagen dan zaten jullie constant te appen. Maar opeens hoor je niet zoveel meer van je BFF en zijn jullie niet meer zo close. Zij doet afstandelijk tegen je en jij baalt daar giga van. Lees verder om te zien wat je nu het beste kunt doen om jullie vriendschap weer te fixen.

#1. Vraag waarom
Je zal je altijd af blijven vragen waarom je vriendin je heeft gedumpt als je het niet vraagt. Er is niets mis mee om gewoon te vragen aan haar wat er precies aan de hand is. Misschien heeft ze problemen of zit ze ergens mee. Stel voor om iets af te spreken, zodat jullie in het echt kunnen praten. Vraag haar of je toevallig iets verkeerds hebt gedaan of gezegd. We zeggen allemaal soms iets stoms zonder dat we het zelf door hebben. Als je BFF een echte vriendin is zal ze vertellen wat er precies aan de hand is. Als ze dat niet wil, wordt het allemaal wat moeilijker.

#2. Zeg sorry
Je excuses aanbieden kan moeilijk zijn, maar als jij iets fouts hebt gedaan moet je wel je excuses aanbieden. Daarna kunnen jullie waarschijnlijk de vriendschap weer oppakken. En zo niet, dan heb je in ieder geval geprobeerd om het weer goed te maken tussen jullie tweetjes.

#3. Be there
Misschien wil je BFF nu (nog) niet met je praten. Je weet niet precies de reden, maar het hoeft niet per se met jou te maken te hebben. Laat haar maar even, maar laat weten dat je er voor haar bent als ze wel wil praten. Β 

#4. Uit elkaar groeien
Soms kun je uit elkaar groeien als vriendinnen. Je gaat in je leventje door verschillende fases en daar horen vaak ook andere vriendinnen bij. Misschien was je op de basisschool wel dik bevriend met een meisje, en nu niet meer omdat jullie niet meer zoveel met elkaar gemeen hebben.

#5. Not your fault
Soms kun je er zelf niets aan doen dat je BFF je heeft laten vallen, omdat het niet jouw fout is. Misschien heeft ze problemen thuis of heeft ze net verkering en laat ze jou (onbewust) vallen. Sommige girls vinden het gewoon lastig om vriendschappen te onderhouden. Als je vriendin problemen heeft, laat dan merken dat je er voor haar bent. Als ze net verkering heeft is het wel begrijpelijk dat ze veel bij haar lover wil zijn, maar op lange termijn moet het niet ten koste gaan van jullie vriendschap. Laat haar maar even en stel na een tijdje een girls night voor, zodat jullie weer even lekker bij kunnen kletsen.

#6. Compromis
Jij en je vriendin zijn twee unieke personen die allebei verschillend zijn. Als je BFF graag met jou naar die zwijmelfilm wilt waar jij niet zoveel mee hebt, kun je haar best een keer haar zin geven. De volgende keer gaan jullie dan naar een film van jouw keuze. Vriendinnen doen dus af en toe dingen om elkaar tegemoet te komen. Als alles altijd op jouw manier moet, zal haar dat irriteren en neemt ze daarom iets meer afstand.

#7. Acceptatie
Soms is er echt niets meer aan te doen, en zal je moeten accepteren dat jullie vriendschap over is. Dat is erg moeilijk, want niemand vindt het leuk om gedumpt te worden. Niet alles is te fixen of uit te praten. Als iemand niet langer vriendinnen met je wil zijn, waarom zou je er dan nog energie in stoppen? Gelukkig zijn er nog heel veel leuke girls die vast en zeker dolgraag vriendinnen met je willen worden. Β 

Lees ook: 13 soorten vriendinnen die je liever niet hebt