Weet jij wat jouw Egyptische teken is? In de Egytische astrologie bestaan er twaalf telkens. Elke individuele teken wordt geregeerd door een god of godin. En dat zegt behoorlijk wat over jouw karakter!

Check hier welk Egyptisch teken jij bent: 

Maand

Dag

Egyptisch teken

Januari

1 – 7
8 – 21
22 – 31

 Hapi
 Amon-Ra
 Noet

Februari

1 – 11
12 – 29

 Amon-Ra
 Geb

Maart

1 – 10
11 -31

 Osiris
 Isis

April

1 – 19
20 – 30

 Thot
 Horus

Mei

1 – 8
9 – 27
28 – 31

 Horus
 Anubis
 Seth

Juni

1 – 18
19 – 28
29 – 30

 Seth
 Hapi
 Anubis

Juli

1 – 13
14 – 28
29 – 31

 Anubis
 Bastet
 Sekhmet

Augustus

1 – 11
12 – 19
20 – 31

 Sekhmet
 Horus
 Geb

September

1 – 7
8 – 22
23 – 27
28 – 30

 Hapi
 Noet
 Bastet
 Seth

Oktober

1 – 2
3 – 17
18 – 29
30 – 31

 Seth
 Bastet
 Isis
 Sekhmet

November

1 – 7
8 – 17
18 – 26
27 – 30

 Sekhmet
 Thot
 Hapi
 Osiris

December

1 – 18
19 – 31

 Osiris
 Isis

Bekijk hier de betekenis achter je Egyptische teken: 

Hapi
Hapi is de god van de overstroming van de Nijl en een van de vier zonen van Horus. Deze groen met blauw gekleurde god had hangende borsten om zijn vruchtbaarheid te laten zien. Als je Hapi als teken hebt heb jij je leven goed onder controle en je bent ook nog eens supercreatief. Je hebt respect voor intelligentie en schoonheid. Af en toe kan je wel een dromer zijn, oeps!

Amon-Ra
Amon-Ra is een locale god in Thebe, op plaatjes deze god vaak afgebeeld als ram. Als je onder dit teken valt kom jij naar de buitenwereld slim en machtig over. Je geeft nooit op en haalt het beste bij anderen naar boven. Nice, klinkt best goed toch?

Noet
Noet is een Thebaanse godin die vaak felgekleurde kleding draagt. Als jij Noet als Egyptisch beeld hebt kan jij af en toe mysterieus over komen. Je bent graag to the point en bent een echte levensgenieter. Voor echte liefde ga jij door het vuur.

Geb
Geb is  een vruchtbaarheidsgod die deed aan voortplanten van water en planten. Als je Geb als Egyptisch teken hebt sta jij superstabiel in het leven. Je bent een organisatietalent en kunt goed schrijven. Oplossingen zoeken doe je graag, maar je woede-uitbarstingen zijn verschrikkelijk. Een pluspuntje: als gevoelig persoon ben je een perfect vertrouwenspersoon.

Osiris
Osiris was een van de belangrijkste goden. Hij was een oude vruchtbaarheidsgod, die verbonden was met de cyclus van het groeien van graan. Hij zorgde dat het ontkiemen van zaad tot leven kwam. Als je Osiris als Egyptisch teken hebt geef jij graag je kennis door en word je vrienden met betrouwbare mensen. Je stelt je soms vurig op , maar bent ook toch kwetsbaar. Het liefst laat jij al het werk liggen tot de laatste minuut. Herkenbaar?

Isis
Isis was een machtige en  geliefde godin. Met haar magische krachten kon ze kinderen genezen. Als je Isis als Egyptisch teken hebt ben je een supergoede girlfriend in een relatie. Met je rustige en lieve houding zorg jij voor geluk. Door je iets te open en kwetsbaar op te stellen kunnen anderen je juist afstoten. Let op tegen wie je wat zegt, want mensen kunnen je de rug toekeren. 

Thot
Thot was een maangod die verantwoordelijk was voor kennis en het schrift. Hij was zichtbaar als baviaan en als ibis. Als je Thot als Egyptisch teken hebt, ben je altijd op zoek naar waarom- en waarvoor-vragen. Je houdt van rust in je leven, maar bent niet bang om risico’s te nemen. Je bent enthousiast en altijd op zoek naar de waarheid.

Horus
Horus is een ingewikkelde god, omdat hij een mix is van verschillende goden zoals de hemelgod en zonnegod. Als je valt onder deze ingewikkelde god heb jij een groot gevoel voor verantwoordelijkheid en ben je direct naar anderen toe. Je bent soms streng voor jezelf, maar door je lieve gedrag kun je soms naïef zijn.

Anubis
Anubis is de god van de doden. Hij ziet eruit als een hond of jakhals. Vroeger was deze god altijd aanwezig bij het balsemen en mummificeren van mensen, blegh… Als jij Anubis als Egyptisch teken hebt, ben jij een echt nachtmens! Je hebt een hekel aan verraders. Probeer af en toe niet zo kritisch te zijn op jezelf. Wees tevreden met wie je bent, dan word je veel sterker!

Seth
Seth is de god van chaos en wanorde. Hij ziet eruit als een bizar dier met een grote neus.  Als je Seth als teken hebt houd jij van avontuur. Je weet dat je taken moet afronden, maar je voltooit ze nooit. Doordat je superzelfverzekerd bent, kun jij af en toe de realiteit niet meer zien. Je onthoudt namelijk alleen de goede dingen.

Sekhmet
Sekhmet is de godin van de dood, ziekte en van tegenspoed. Ook werd zij gezien als de leeuwingodin. Als Sekhmet je Egyptische teken is ben jij vooral trots en ijdel. Jij bent dus vaak voor de spiegel te vinden. Je kunt eigendunk hebben, maar je kent je grenzen. Je wint vaak discussies en hebt originele ideeën.

Bastet
Bastet is de dochter van de zonnegod. Eerst werd Bastet weergegeven als leeuw, maar later zag ze eruit als een vrouw met kattenhoofd. Als je onder dit teken valt heb je veel aantrekkingskracht. Je komt positief over op anderen en durft je mening te geven. Je bent lief voor anderen en durft jezelf daarom wel eens op de tweede plek te zetten.

Lees ook: Wat is jouw geboortesteen?