Het is heerlijk om een meisje te zijn. Lekker tutten, shoppen en praten over boys. Maar soms zijn er ook dagen dat je liever een boy zou willen zijn. Elke maand worden we (op een bepaalde leeftijd) namelijk ongesteld. En voor veel girls betekent dit helaas buikpijn, hoofdpijn en een rottig gevoel. Maar no more! Wij geven tips wat je kunt doen tegen menstruatiepijn.

Warmte
Een lekkere warme kruik helpt heel erg goed tegen pijn in de buik, in de rug en in de bovenbenen. De warmte zorgt ervoor dat de pijn wat verzacht. Dus ga lekker op de bank liggen met een kruik en gegarandeerd dat je je snel iets beter voelt!

Zout
Tijdens je ongesteldheid is het handig om zo min mogelijk zout binnen te krijgen. Zout zorgt namelijk voor een opgezwollen buik en dat is ook een nare bijwerking van je menstruatie. Dus laat het zout zoveel mogelijk achterwege en drink heel veel water.

Massage
Oe, dit klinkt al meteen goed! Een massage kan ervoor zorgen dat je buikpijn een stuk minder wordt. Masseer je buik in cirkelvormige bewegingen en probeer je boyfriend of je moeder over te halen dat zij tegelijkertijd je rug masseren. Zo heb je de minste pijn!

De pil
De pil is een erg goed middel om menstruatiepijn tegen te gaan. Overleg samen met je ouders en je dokter of de pil een goede oplossing voor jou is. De pil is dus niet alleen goed als voorbehoedsmiddel voor meiden die al seksueel actief zijn, maar ook voor girls die heel veel last hebben van menstruatiepijn. De pil vermindert namelijk allerlei symptomen zoals buik- en rugpijn.

Jezelf verwennen
Dit is misschien wel het allerbelangrijkste! Ongesteld zijn is echt niet fijn, dus je hebt alle recht om jezelf eens goed te verwennen. Pak een kop thee, ga lekker op de bank liggen en zet een leuk filmpje op. Natuurlijk kan een lekkere chocoladereep ook niet ontbreken! Probeer dus ondanks de pijn toch een beetje te genieten.


Β