Schrijven, dat doe je genoeg! En zonder erbij na te denken schrijf je letters op een bepaalde manier. Maar wist je dat dat heel veel zegt over wie jij bent? Dus pak één van je schriften en check wat jouw handschrift zegt over je persoonlijkheid!

Naar boven of naar beneden?
Als je niet op een lijntjesblaadje schrijft, zul je merken dat je nooit helemaal recht schrijft. Lopen je zinnen iets omhoog? Dan ben je vandaag in een goede bui! Lopen ze naar beneden? Dan ben je niet zo happy vandaag.

Letters open
Kijk nu eens goed naar de letters met een opening, bijvoorbeeld de letter E. Hebben jouw e’s een grote opening? Dan betekent het dat je openstaat voor nieuwe dingen. Zijn ze erg gesloten, dan betekent het dat je niet houdt van verandering.


Recht of schuin?
Letters die schuin naar links wijzen, zeggen dat jij een verlegen meisje bent dat graag op zichzelf is. Als jouw letters netjes recht staan, betekent het dat je stevig in je schoenen staat en het zegt als je het ergens niet mee eens bent. Leunen je letters wat naar rechts? Dan ben je sociaal en ben je het snel met mensen eens.

 

Groot of klein?
Hoe groter je schrijft, hoe meer zelfvertrouwen je hebt. Meiden die superklein schrijven zijn dus niet zo zeker van zichzelf. Als jij altijd te weinig ruimte op je blaadje hebt, heb je behoorlijk wat zelfvertrouwen!

Los of aan elkaar?
Als je aan elkaar schrijft, kun je logisch nadenken. Je bent praktisch en doet liever dingen dan dat je erover leest. Je bent een echte aanpakker! Schrijf je de letters los van elkaar? Dan ben je creatief en luister je naar je intuïtie. Je kunt het zo gek niet bedenken of jij hebt er een oplossing voor. En als er iets niet helemaal deugt, heb jij het snel door!

 

 

Spaties
Als je grote ruimtes tussen de woorden laat, dan pak je dingen liever in je eentje aan. Schrijf je de woorden heel dicht op elkaar? Dan betekent dat dat je erg afhankelijk bent van anderen en dat je graag anderen om je heen hebt.