Wat is jouw favo kleur? Vroeger stond dit altijd in vriendenboekjes, remember? Nu denk je er misschien niet meer zo over na, maar het antwoord op deze vraag zegt een heleboel over jouw persoonlijkheid. Lees snel verder om erachter te komen wat jouw lievelingskleur over je zegt.

Geel
Je bent lief, spontaan en bijna altijd vrolijk. Je houdt van lachen en gek doen. Andere mensen voelen zich bij jou op hun gemak en iedereen kan altijd bij jou komen als ze een probleem hebben. Je bent ook nieuwsgierig en je hebt zelfvertrouwen, maar soms ben je chaotisch en onverantwoordelijk.

Feitje: geel zorgt ervoor dat je meer trek krijgt. Daarom gebruiken veel restaurants de kleur. Denk alleen al aan McDonald’s!

Oranje
Je bent supersociaal, gezellig en vaak enthousiast. Als je iets wilt ga je er helemaal voor, want je bent een echte doorzetter. Je staat altijd voor anderen klaar, waardoor je soms jezelf een beetje vergeet. Maar je bent niet graag alleen en houdt van lol maken.

Feitje: oranje helpt om je beter te concentreren en om je gedachten of dingen beter te organiseren.

Rood
Je kunt soms hard overkomen, maar eigenlijk ben je supergevoelig. Ook ben je spontaan, impulsief en energiek. Je houdt van feestjes, gezelligheid en verandering. Wel ben je snel jaloers en snel op je teentjes getrapt.

Feitje: de kleur rood zien kan ervoor zorgen dat je hart sneller gaat kloppen.

Roze
Je bent romantisch, charmant en aardig en je wilt je graag geliefd, speciaal en veilig voelen. Van je onzekerheid laat je niks merken, maar je bent niet snel tevreden en ziet altijd ruimte voor verbetering. Bij sommige mensen kun je koppig overkomen.

Feitje: roze wordt vaak gebruikt in gevangenissen en psychiatrische instellingen, omdat de kleur vreugde uitstraalt.

Paars
Je kunt je goed inleven in anderen, bent artistiek en ambitieus. Wel ben je soms verlegen en onzeker en je staat niet graag in de belangstelling. Je observeert graag en hierdoor vinden anderen je vaak wat te stil. Wees niet bang om jezelf te zijn.

Feitje: paars heeft een stimulerende werking. Het is dus geen goede kleur om in je slaapkamer te hebben.

Blauw
Dit is de populairste lievelingskleur. Je bent rustig en komt soms zelfs wat koel over, maar van binnen ben je gevoelig. Ook ben je betrouwbaar, geduldig en netjes. Mensen bewonderen jou om je doorzettingskracht en zelfvertrouwen.

Feitje: ziekenhuizen zijn vaak blauw vanbinnen, omdat het mensen rustiger maakt.

Groen
Je bent creatief, nuchter en goed voor anderen. Als je ergens aan begint maak je het ook af. Hoewel je goed met mensen om kunt gaan, vind je het ook niet erg om in je eentje wat leuks te doen. Succes is voor jou belangrijk en daar werk je ook voor.

Feitje: Amerikaanse dollars zijn groen omdat dat staat voor veiligheid en stabiliteit.

Zwart
Je bent perfectionistisch, serieus en trouw. Je hebt altijd van alles te doen, waardoor je weinig tijd voor jezelf overhoudt. Maar je helpt graag anderen en houdt van organiseren. Stiekem ben je vaak emotioneel, maar je uit je gevoelens niet vaak.

Feitje: zwart is de kleur van macht, maar ook die van onderdanigheid.

Wit
Je bent rustig, netjes en precies en bij andere mensen kun je afwezig overkomen. Je hecht veel waarde aan een vredige omgeving en je houdt van de simpele dingen in het leven. Het is goed om soms wat meer lol te maken.

Feitje: een bruid draagt van oorsprong wit omdat de kleur staat voor puurheid en onschuld.