Blauw met een iets donkerder randje rond zijn iris, groen met spikkeltjes… Waarschijnlijk weet je precies hoe de ogen van jouw crush eruitzien, maar wist je ook dat zijn oogkleur heel veel zegt over zijn karakter? Check het hier!

Blauw
Blue-eyed boys zijn vaak een beetje shy, maar ook goede strategische denkers. Een potje Kolonisten van Catan is een echte uitdaging, want hij zou je zomaar twee stappen voor kunnen zijn… Toch hoef je niet bang te zijn dat hij heel fanatiek wordt, want jongens met blauwe ogen zijn bijna nooit agressief zijn. En als-ie je echt leuk vindt, kan hij heel goed flirten. Oelala! 

Bruin
Heb jij een crush op een jongen met bruine ogen? Dan heb je een betrouwbare boy gekozen. Jongens met bruine ogen zijn heel loyaal. Als hij zegt dat hij iets gaat doen, doet-ie het ook. Ook in zijn werk is hij trouw. Hij weet precies wat hij met zijn leven wil en dat zal hij krijgen ook! Klein nadeeltje: uit onderzoek is gebleken dat jongens met bruine ogen het veel moeilijker vinden om ’s ochtends hun bed uit te komen dan boys met een andere oogkleur. Die eerste date doe je dus beter ’s middags.

Lees ook: 5 manieren om te flirten in de trein

Groen
Groene ogen komen niet zo heel veel voor. Boys met deze oogkleur zijn vaak een beetje mysterieus en creatief. Het duurt even voor je hem leert kennen, maar daarna is hij altijd in voor een spontane actie. ’s Avonds een lange wandeling maken om naar de sterren te kijken? Picknicken in de winter? Met deze boy kan het allemaal! Doordat ze zo spontaan zijn, hebben green-eyed boys wel een beetje moeite met plannen. Bel ‘m daarom op voor een spontane date. Dat vindt hij superleuk en kan-ie echt niet vergeten!

Hazel
De zeldzaamste oogkleur van de vier is hazel. Deze boy lijkt groene ogen te hebben, maar als je hem in een ander licht ziet, zijn ze ineens bruin. Superspeciaal! Deze boy houdt dan ook van verandering. Het liefst doet hij elke dag iets anders en hij is altijd in voor een goede grap. Toch is hij ook heel gevoelig en is-ie superlief voor je als jij het even niet meer ziet zitten.

Lees ook: 7 appjes die hij stuurt als-ie je leuk vindt (maar dat niet meteen ziet zitten)