Vanavond om twaalf uur wordt er weer flink geproost, gefeest en gezoend! Vooral dat zoenen blijkt onder de Nederlanders heel erg populair. Want wist jij dat we gemiddeld twaalf mensen een ‘Gelukkig Nieuwjaar’ zoenen? Wow, dat zijn heel wat kusjes! Hoeveel mensen zoen jij vanavond?

Provincies
Mondverzorgingsmerk CB12 onderzocht hoeveel mensen we tijdens de jaarwisseling zoenen en uit dat onderzoek blijkt dat het door heel Nederland verschilt. In Overijssel zijn ze niet vies van zoenen, want daar geeft iemand aan ongeveer 15 mensen een ‘Happy New Year’-zoen. Friesland is hier niet zo gek op, daar geven ze liever gewoon een hand.

Niet dol op zoenen
Ook de dagen na oud en nieuw delen we nog genoeg zoenen uit om een gelukkig nieuwjaar te wensen, aan bijvoorbeeld klasgenoten en andere familieleden. Bijna de helft van de Nederlanders vindt het dan ook superbelangrijk om niemand te vergeten, Toch is niet iedereen hier dol op. Maar liefst 14% procent neemt de dagen na oud en nieuw vrij om al die kussen te ontwijken. Zij vinden het zoenen namelijk te intiem of ze voelen zich onzeker doordat ze last hebben van een slechte adem.

De kans
Maar deze nieuwjaarskussen brengen ook wat leuks met zich mee. Namelijk 20% van de Nederlanders ziet dit als dé kans om die leuke man of vrouw te zoenen. Mm, nu maar hopen dat jij je crush vanavond ziet!