We love gezichtsmaskertjes! Maar niet elk masker is even goed voor je huid… Kies daarom altijd eentje dat bij jouw huidstype past. Of nog beter: maak er zelf een! Geen idee welke soort bij welk type hoort? Check het hier!

 

 

 

 

De normale huid
Als je een normale huid hebt, is je huid zacht en mat. Ook heb je geen last van vette of droge plekjes en puistjes. Lucky you! Maar een goede verzorging blijft natuurlijk altijd belangrijk.      Beste masker: kies voor een combi van honing en yoghurt als masker.

De gemengde huid
Wanneer je zowel droge als vette plekjes voelt op je huid, heb je een gemengde huid. Meestal is je huid rondom je neus en voorhoofd vet (T-zone) en kunnen hier puistjes zitten. De rest van je gezicht is droog.
Beste masker: kies altijd voor een hydraterend masker! Je kunt bijvoorbeeld gepureerde komkommer en banaan gebruiken als ingrediënten. Meng dit met yoghurt en daar is je zelfgemaakte maskertje!

De vette huid
Heb jij een glimmende huid met veel zichtbare poriën? Dan heb je waarschijnlijk een vette huid. Vooral op de T-zone is je huid erg vet. Ook heb je veel last van puistjes en oneffenheden.
Beste masker: je kunt het beste kiezen voor een maskertje met ingrediënten als banaan, aardbei, klei of modder. Prak bijvoorbeeld een banaan fijn en voeg daar twee theelepels honing en een beetje citroensap aan toe.

De droge huid
Bij dit huidtype voelt je huid droog aan. De poriën zijn klein en kan je velletje soms schilferen.  
Beste masker: kies voor een hydraterend en voedend gezichtsmasker. Goede ingrediënten zijn avocado en honing. Prak bijvoorbeeld een avocado en voeg daar een theelepel melk en theelepel honing aan toe. Smeren maar!