examens productiviteit verhogen

Wetenschappers: met deze lifehack verhoog jij je productiviteit

Het einde van het schooljaar is in zicht én dat betekent veel toetsen en eindexamens. Het liefst wil je veel doen op één dag, maar soms wil dat niet lukken door een gebrek aan motivatie of omdat je supermoe bent. Wetenschappers hebben dé lifehack gevonden waarmee jij je productiviteit verhoogd.

Melatonine

Je productiviteit verhogen heeft alles te maken met het licht om je heen, zeggen wetenschappers. Volgens de Environmental Protection Agency zitten mensen negentig procent van de tijd binnen. Dit is schadelijk voor je productiviteit. Mensen zijn gevoelig voor blauw licht, dat is het licht dat we buiten zien. Door dit wordt je melatonine, het stofje waar je slaperig van wordt, minder. Oftwel: van buiten zijn word je minder moe.

Lees ook: 5 tips om voor je examens te leren

Lifehack productiviteit

Er is onderzoek gedaan naar mensen die werden blootgesteld aan computers met blauw LED-licht. En wat blijkt? Zij waren minder moe en presteerden beter op aandachtstesten dan mensen die voor een computer zaten zonder dat speciale licht. Even samengevat: het is beter om te werken met blauw licht en daarom raden wetenschappers aan om tijdens daglicht te werken. Je kunt je schoolboeken in de latere uurtjes beter wegleggen…

Beeld: Carol Yepes, Getty Images / Bron: cosmopolitan.nl

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen