Wie heeft er eigenlijk geen WhatsApp? Je hoort er tegenwoordig niet meer bij als je geen WhastApp hebt! Check hieronder 10 hacks die jouw WhatsApp-life nog veeeeel leuker maken! YAS!

10x Whatsapp-hacks

#sorrynotsorry

#1 zet de blauwe vinkjes uit

Heb je geen zin om meteen te antwoorden en wil je die appjes met vraagtekens ??? negeren, maar wil je het appje wél lezen? Zet dan de blauwe vinkjes uit! En… zo doe je dat: Instellingen -> Account -> Privacy -> Leesbewijzen.

#2 verberg ‘laatst-gezien’

Wil je niet meer gestalkt worden met ‘hey waarom reageer je niet, je was vijf minuten geleden nog online’ zet je ‘laatst-gezien’ dan gewoon uit! Dat doe je zo: Account -> Privacy -> Laatst gezien. Er zijn drie opties (iedereen, mijn contacten en niemand) maar let op als je dit verandert, kun je het ook niet meer bij anderen zien!

#3 flight mode = bae

Wil je een bepaald berichtje wel lezen, maar het de verzender niet laten merken? Zet je phone dan op vliegtuigmodus. Zet de vliegtuigmodus aan, open het gesprek en lees het appje zonder dat er vinkjes worden verstuurd. Vervolgens moet je het gesprek weer sluiten voordat je de vliegtuidmodus weer uitzet.

#4 Web-WhatsApp

Check dit artikel maar even!

#5 check wanneer je appje gelezen wordt

Wil jij weten of iemand jouw appje in de groepsapp gelezen heeft? Swipe naar rechts en dan kun je precies zien wie jouw appje heeft gelezen en wie niet!

#6 keep je secrets

Zet de bericht-previews op je scherm uit! Dat doe je zo: Instellingen -> Meldingen -> Pop-upmeldingen.

#7 <3 GIF’jes

Wij houden van GIF’jes en hoe leuk is het dat dit ook in WhatsApp kan! Ga naar Foto- en videobibliotheek en kies linksonder voor GIF.

appen

#8 spraakfunctie

Iedereen kent natuurlijk de voice memos maar ken jij ook de microfoon-knop? Links van de spatie-knop zit een knop met het symbool van een microfoon. Druk op de knop en praat tegen je telefoon, WhatsApp maakt er dan zelf een tekst van! Superhandig als je op die fiets zit (let wel op het verkeer!!) en als je een keer iets anders wilt dan een voice memo opnemen.

#9 cursief of vet gedrukt

Wil je iets dikgedrukt hebben, zet dan een sterretje voor en achter het woord. *GIRLZ* Als je iets cursief wilt, gebruik je ~ en wil je beide dan moet je *_ gebruiken.

#10 zoekfunctie

Geen idee waar je ook alweer had afgesproken met je crush en moet je daarvoor superlang terug scrollen? Zoek dan in je chats! Open WhatsApp en veeg naar beneden om de zoekbalk te zien!

[shoppable_snippet id=13d8]

Lees ook:

Beeld: 123RF