Binnenkort ga ik op kamp. Heel leuk natuurlijk, maar mijn begeleider stuurt mij en een vriendin die ook mee op kamp gaat vaak appjes.

En niet normale appjes. Ik durf niet precies te zeggen wat er allemaal in stond, maar ik (en mijn vriendin) weet echt dat het niet goed is. We durven het niet aan onze ouders te vertellen omdat we bang zijn dat we dan van scouting af gestuurd worden. We durven het ook niet aan de leiding te vertellen omdat die begeleider verder wel heel aardig en gezellig is. En dan moeten ze aan de rest vertellen: β€˜Ja, hij is weg gegaan omdat hij vreemde appjes stuurde naar een van de leden.’ Dat is natuurlijk slecht voor de groep. Als we hem tegenkomen, dan durven we hem niet aan te kijken en al helemaal niet tegen hem te praten. Wat moet ik nu doen?
Anoniem meisje

Als hij echt van die foute appjes stuurt, dan moet je het melden, want dit kan en mag een begeleider van een scoutinggroep niet doen. Maar… het kan ook zijn dat hij niet degene is die deze berichtjes stuurt. Wie een beetje slim is met computers, kan heel gemakkelijk via internet appjes sturen die lijken alsof ze van iemands mobiele telefoon komen. Het zou dus kunnen zijn dat hij niets weet van deze appjes. Je bent niet de enige die dergelijke appjes krijgt. Jullie zouden kunnen proberen om een appje terug te sturen waarin je zegt dat je het gaat melden als hij hier niet mee ophoudt. Maar als het niet is gestopt voordat jullie op kamp gaan, dan moet je het melden aan je ouders. Wie de appjes ook heeft geschreven, het moet sowieso stoppen!