Natuurlijk zijn we allemaal superfanatiek, maar als het buiten regent en het 5 graden onder nul is hebben we niet zo’n zin om onze hardloopschoenen aan te trekken… Gelukkig is dat geen excuus om niet te sporten, want er zijn genoeg leuke workouts die je gewoon thuis kunt doen! Check snel deze workout om 2014 goed te beginnen.

 

De windmolen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A. Deze oefening is supergoed voor je arm- en buikspieren. Ga met je voeten iets breder staan dan je heupbreedte. Buig je knieën iets en strek je armen naar voren. Druk je handpalmen tegen elkaar.

B. Span je spieren aan en ga in een squat staan. Open je armen en draai met je middenrif naar rechts. Probeer zo met je linkerhand de vloer te raken. Herhaal de oefeningen meerdere keren, ook met je andere arm.

 

Gebogen lunge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A. Sta rechtop met je voeten naast elkaar. Vouw je handen achter je hoofd en span al je spieren aan.

B. Zet een wijde stap naar rechts en maak een zijwaartse lunge. Belangrijk is dat je linkerbeen gestrekt blijft. Ga vooruit hangen zodat je borst bijna parallel staat met de vloer. Zet daarna je rechterbeen weer af en zet je voeten weer naast elkaar. Herhaal dit ook met het andere been.

 

Plank en lunge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A. Begin in een plank positie en zet je voeten naast elkaar en zet je handen op schouderbreedte. Plaats je linkervoet tussen je handen.

B. Zet je gewicht op je linkerbeen en sta op. Probeer je rechterbeen iets op te tillen, zodat deze de vloer niet raakt. Wijs je armen naar je voet die op de grond staat. Ga daarna weer door je knieeën (in lunge positie) en zet je linkervoet naar achter zodat je weer in een plaknk positie staat. Herhaal deze oefening ook met de andere kant.

 

Chest Dip

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A. Begin hier ook in een plank positie en plaats je ellebogen op de grond. Ga op je tenen staan en richt je borst naar de grond. Zorg ervoor dat je heupen niet zakken.

B. Druk jezelf nu weg van de vloer en lift je linkerbeen. Ook hier is het belangrijk dat je heupen niet zakken. Zet je linkerbeen nu weer in de juiste positie en doe hetzelfde met je rechterbeen.

 

Krabbenloop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A. Ga zitten met je knieën gebogen en zet je voeten op heupbreedte. Plaats je handen achter je heupen en richt je vingertoppen naar je lichaam. Span je spieren aan en lift je heupen van de vloer. Loop dan naar achteren met je handen en voeten. Zet 4 stappen achteruit.

B. Plaats je handen onder je schouders en je voeten onder je heupen. Buig je ellebogen en zak met je heupen naar de grond. Maar raak de grond niet aan, blijf er iets boven zweven. Druk jezelf dan weer omhoog en loop weer naar voren in een krabbenloop. Herhaal deze oefening.

Doe elke oefening zo vaak als je kunt in 1 minuut.

Succes girls!