zingen zangles zangjuf

Talk: ‘Mijn zangjuf zegt dat ik niet kan zingen’

Volgens sommige mensen heb ik een mooie stem en kan ik goed zingen. Zelf vind ik dat niet echt, maar omdat iedereen zo aandrong ben ik toch op zangles gegaan. Ik zag het eigenlijk wel zitten, zingen, beroemd worden (misschien een beetje hoog gegrepen hoor). Alleen toen ik daar een tijdje was, moest ik ineens solo zingen. Dat wilde ik niet, niet meteen in ieder geval.

Ik vond het niet fijn dat mijn zangjuf dat zei…

Volgens sommige mensen heb ik een mooie stem en kan ik goed zingen. Zelf vind ik dat niet echt, maar omdat iedereen zo aandrong ben ik toch op zangles gegaan. Ik zag het eigenlijk wel zitten, zingen, beroemd worden (misschien een beetje hoog gegrepen hoor). Alleen toen ik daar een tijdje was, moest ik ineens solo zingen van mijn zangjuf. Dat wilde ik niet, niet meteen in ieder geval.

Uiteindelijk heb ik dat toch gedaan, want iedereen zei dat ik het kon dus waarom ook niet. Toen ik klaar was, was ik helemaal blij, maar de zangjuf niet. Die vond mij helemaal niet goed en ze zei dat ik maar beter naar huis kon gaan om wat meer te oefenen. Nu wil ik nooit meer op zangles, maar zingen is wel mijn passie. Wat nu?

Een zingend meisje

Zingen is je passie, je doet het voor je plezier.

Zo moet je dat ook blijven zien. Het feit dat je solo niet goed was, zegt niet dat je niet goed genoeg bent om te kunnen blijven zingen. Deze keer ging het minder, als je wat meer oefent, gaat het de volgende keer vast een stuk beter. En dat is precies wat jouw zangjuf probeerde te zeggen. Je wordt beter als je daar je best voor doet. Blijf dus gewoon zingen, geniet ervan en doe je best. Je moet niet beroemd worden, zingen mag ook je hobby blijven.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: Unsplash

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat zou jij adviseren?

Gerelateerde artikelen