Ik was laatst een week op kamp en ik vond een jongen nogal leuk. In die week vertelde hij mij dat hij op mijn vriendin viel.

Zo gaat dat wel vaker. Dat mijn vriendin alle aandacht krijgt en alle jongens haar willen. Ik krijg zo het gevoel dat niemand mij leuk vindt. Ze is erg populair in de klas. Kan ik haar uitleggen dat ik soms jaloers op haar ben? Of kan ik dat beter helemaal niet doen? Tweeling

Het zou wel heel eerlijk van jou zijn als je over je jaloezie vertelt aan je vriendin. Dan kan ze rekening houden met jouw gevoelens als ze weer eens zoveel aandacht krijgt. Jij kent je vriendin het beste. Dus jij kunt er ook het beste over oordelen of ze dat inderdaad zou doen. Maar hier hoort ook een waarschuwing bij: er zijn meisjes die zoiets alleen maar zouden uitbuiten om er zelf nรณg interessanter door te worden. In dat geval kun je beter je mond houden. Probeer je trouwens over je jaloerse gevoelens heen te zetten. Wat heb je eraan? Je bezorgt alleen jezelf een hoop last. Natuurlijk heb jij ook je eigen leuke dingen. Het is je eigen onzekerheid dat je denkt dat niemand je leuk vindt. Blijf lekker jezelf, maak plezier in je leven en vergelijk jezelf niet te veel met anderen.