Een vriendin van mij doet de laatste tijd een beetje afstandelijk tegen mij. Ik denk dat ze me niet meer mag, terwijl ze me eerst wel mocht. Nu heb ik gehoord dat ze zelfmoord wil plegen.

Ze zou het zelfs al een keer geprobeerd hebben. Of dat allemaal waar is weet ik niet. Wat moet ik geloven? En wat kan ik eraan doen om haar te helpen? Als ik haar vertel dat ik het weet is het helemaal mis, want ik heb beloofd het geheim te houden.Anoniem

Het lijkt er sterk op dat je vriendin in een diep dal zit. Dat ze afstandelijk tegen jou doet, heeft daar waarschijnlijk ook mee te maken. Ze voelt zich eenzaam en kan zich nu niet geven. Dat heeft niets te maken met of ze jou nou wel of niet mag. Het enige dat jij kunt doen, is haar goed in de gaten houden en proberen aardig tegen haar te blijven doen. Wie weet, misschien gaat ze je op een gegeven moment wel weer vertrouwen. Daarnaast heeft ze de deskundige hulp van volwassenen nodig. Praat er desnoods eens met een aardige leraar of lerares op school over. Die moet jou dan natuurlijk wel plechtig beloven om jouw naam niet te noemen. Als het werkelijk zo diep zit als je gehoord hebt, moet er hulp komen. En dat kun jij in je eentje niet aan. Maar alle steun die ze kan krijgen, is en blijft natuurlijk welkom. Zorg er daarom voor dat je er voor haar bent.