Een vriendin van mij vindt zichzelf geweldig. Maar ze liegt alles bij elkaar. Ze zegt bijvoorbeeld de hele tijd dat veel jongens verliefd op haar zijn. Ze heeft ook een vast vriendje.

Toch is ze vreemdgegaan. Ze heeft een paar keer gezoend met een andere jongen en dat niet aan haar vriendje verteld. Een ander meisje en ik weten dat. Wat moet ik nou doen? Ik vind eigenlijk dat ik aan die jongen moet vertellen hoe zijn vriendin echt is. Moi (14)

Je noemt haar je vriendin, maar tegelijkertijd erger je je verschrikkelijk aan haar. Weet je trouwens waarom ze zo liegt? Dat komt meestal voort uit onzekerheid. Ze wil zich veel mooier voordoen dan ze is. Praat daar eens met haar over. Laat haar inzien dat je haar ook leuk vindt als ze niet van die opschepverhalen vertelt. Als je haar betrapt op een leugen, kun je haar daar rustig op wijzen. Daar leert ze van. Met haar verkering kun je je beter niet bemoeien. Dat is haar zaak. Haar vriendje komt er heus wel zelf achter dat ze hem niet trouw is. Als jij hem dat gaat vertellen, loop je het risico dat hij jou niet gelooft en dat je vriendin zo boos op je wordt dat ze jullie vriendschap verbreekt.