Shoppen voor kerstcadeautjes is superfun, maar helaas wat minder leuk voor je portemonnee… No worries! Met deze tips blijf je binnen je budget en houd je misschien nog wel geld over om voor jezelf een leuk kerstacadeautje te kopen!

1. Bepaal het maximum bedrag
Het is belangrijk om na te denken over hoeveel geld je maximaal wilt uitgeven aan kerstcadeaus. Als je dit niet doet, is de kans namelijk groot dat je blind gaat shoppen en veel te veel geld uit gaat geven…. Als je eenmaal een bedrag hebt bepaald, kun je voor jezelf uitzoeken hoe je zó kunt shoppen dat het allemaal binnen je budget past.

2. Lijstje
Maak een lijstje van al je familie en friends die je een cadeautje wilt geven en zet erachter hoeveel geld je hieraan uit wilt geven. Zo krijg je nooit het probleem dat je voor die ene vriendin een cadeau van €10,- hebt gekocht en de ander een cadeau van €2,- krijgt… Plus je blijft altijd binnen je maximum bedrag. Win-win!

3. Doe onderzoek
Heb je een leuk kerstcadeautje in gedachten? Koop het dan niet zonder na te denken in de eerste de beste winkel. Doe eerst onderzoek en kijk op internet bij welke winkel je het goedkoopst kunt scoren. Alle beetjes helpen!

4. Vermijd impulsieve inkopen
Houd je lijstje bij de hand en probeer je alleen hier op te focussen wanneer je gaat shoppen. Vermijd dat je ook nog andere dingen gaat kopen die er zo leuk uitzien…

5. Zoek naar kortingscodes
Wil je je cadeautje online kopen? Google dan eerst even naar kortingscodes. Je weet maar nooit of er eentje vindt… Altijd handig!

6. Doe samen met je broers en/of zussen
Het blijft altijd lastig om een cadeau voor je ouders te bedenken en als je wél iets leuks hebt bedacht, is het vaak nog best wel prijzig… De oplossing? Doe samen met je broers en/of zussen! Zo kunnen jullie met elkaar één groot kerstcadeau kopen, zonder er zelf veel geld aan uit te hoeven besteden.

7. DIY
Het is natuurlijk óók leuk om zelf iets te maken. Dit kan bijvoorbeeld een armbandje zijn, maar denk ook aan lekkere koekjes. Leuk, origineel én niet zo duur!

Lees ook: Zo kom je in de Christmas spirit!