wereld recycle dag

Zo kun jij ook meedoen aan de Wereld Recycle Dag

Het is belangrijk om wat beter voor de wereld te zorgen en vandaag nog een beetje extra; het is Wereld Recycle Dag. Het thema van deze dag is dat we allemaal hergebruik-helden kunnen zijn. Jij dus ook! En nee, dat hoeft niet moeilijk te zijn.

Fashion

De kledingindustrie is supervervuilend en dan hebben we het vooral over fast fashion. Het is vaak betaalbaar en hip en daarom is het zó populair, maar het is wel slecht voor het milieu. Er zijn ook andere manieren om voor een fijne prijs er fabulous uit te zien. Koop bijvoorbeeld tweedehands kleding, dan weet je zeker dat niemand met hetzelfde jasje als jij loopt. Of ruil kleding met je vriendinnen. You go, girl! Misschien houd je wel een nieuwe look aan Wereld Recycle Dag over.

Beauty

Om te beginnen kun je kijken naar de make-up die je gebruikt. Een mascara of een lipgloss maakt jou misschien wel pretty, maar het is allesbehalve goed voor de planeet. Een make-upproduct is duurzaam als het is gemaakt van natuurlijke materialen en als er geen arme dieren gebruikt zijn tijdens bijvoorbeeld de testperiode. Het liefst zien we de producten ook nog vegan en plasticvrij.

Beeld: Cherie Birkner, Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen