McDonalds kipnuggets

Zo maak je de McDonalds kipnuggets zelf thuis

Ben jij ook zo verslaafd aan de kipnuggets van McDonalds, maar vind je het te duur worden om elke keer een bezoekje aan de Mac te brengen? We’ve got your back! Met dit recept kun je ze zelf thuis maken.

McDonalds kipnuggets

Je hebt nodig: 2 kipfilets (ongeveer 500 gram), 1 ei, 120 gram bloem, 250 ml water, 2 theelepels zout, 1 theelepel uienpoeder, 1/8 theelepel knoflookpoeder, 1/4 theelepel witte peper en een zak om alles in te mixen. 

Ben je benieuwd hoe je het maakt? Lees dan verder! Mix het ei met het water en klop het goed door elkaar. Daarna meng je in een andere kom de bloem, knoflookpoeder, uienpoeder, witte peper en zout en dit doe je in de zak. Snijd de kipfilet in stukjes en doe die ook in de zak. Meng alles goed door elkaar (tot alle stukjes kipfilet bedekt zijn met het mengsel) en haal daarna alle stukjes door het mengsel van ei met water. Doe de kipstukjes vervolgens terug in de zak en meng alles goed door elkaar. Elk stukje kipfilet moet bedekt zijn met het mengsel! De laatste stap is om de kipstukjes ongeveer 10 minuten op 180 graden te frituren et voilà: kipnuggets à la McDonalds. Eet smakelijk!

Ga jij het recept proberen?

Lees ook:

Beeld: Instagram @mcdonaldsnl | Bron: Beautify

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen