nieuwe vrienden Vieze adem BFFawkward uitschelden scheldt uit

Zo maak je nieuwe vrienden

Misschien ga je na de zomervakantie wel naar een nieuwe school, ben je verhuisd of wil je graag nieuwe mensen leren kennen. Nieuwe friends maken kan dan soms nog best lastig zijn. Hoe zorg je er nu voor dat die leuke girl BFF’s met jou wil zijn? Check deze twaalf tips.

Misschien ga je na de zomervakantie wel naar een nieuwe school, ben je verhuisd of wil je graag nieuwe mensen leren kennen. Nieuwe vrienden maken kan dan soms nog best lastig zijn. Hoe zorg je er nu voor dat die leuke girl BFF’s met jou wil zijn? Check deze twaalf tips.

#1. Be nice

Be nice to people en they will be nice to you. Dit klinkt logisch, maar het helpt echt om aardig te zijn en veel te glimlachen. Vooral bij mensen in de buurt met wie je wel vriendinnen zou willen zijn. Je hoeft niet constant als een blij ei te kijken, maar laat merken dat je openstaat voor het ontmoeten van nieuwe meiden. Als je boos of onaardig kijkt zullen girls veel minder snel op je afstappen.

#2. Knoop praatjes aan

Als het mogelijk is ga dan bijvoorbeeld in de klas naast mensen zitten die je aardig lijken en met wie je wel vrienden zou willen zijn. Als je niet mag kiezen naast wie je wil zitten, knoop dan een praatje aan met degene die je naast je zit. Dat is misschien iets makkelijker, stel bijvoorbeeld voor om samen aan die lastige opdracht te werken.

#3. Same interests

Door dezelfde interesses te hebben beginnen veel vriendschappen, dus maak daar gebruik van. Zit je bijvoorbeeld naast een meisje dat heel haar agenda heeft volgeplakt met Taylor Swift, en ben jij ook helemaal fan van haar? Vraag haar bijvoorbeeld wat haar favo liedjes van Taylor zijn, wie weet waar jullie dan weer verder over kunnen kletsen of wat jullie nog meer gemeen hebben

#4. Social media

Als je eenmaal een praatje met iemand hebt gemaakt, voeg ze dan toe op Facebook. Dat klinkt creepier dan het eigenlijk is, want waar heb je anders Facebook voor? Social media is een geweldige manier om op een casual manier contact te houden. Like bijvoorbeeld statussen en reageer af en toe op post, maar don’t overdo it. Na een tijdje spreken jullie misschien wel in het echt af.

#5. Lunchen

Het is supereng, maar een goede manier om mensen te leren kennen is door te vragen of je bij ze mag zitten tijdens de lunchpauze. Je moet even uit je comfort zone kruipen, maar de meeste meiden zeggen echt niet zomaar nee.

#6. Nodig mensen uit

Als je denkt dat je het met een meisje wel heel goed kunt vinden, wees dan niet bang om jullie beginnende vriendschap naar een hoger level te tillen. Voor je het weet is ze een van je nieuwe vrienden. Vraag of ze iets leuk met je wil doen en blijf zo casual mogelijk. Iemand vragen om samen wat leuks te doen is niet gek of irritant.

#7. Ga in op uitnodigingen

Het is ook handig om op uitnodigingen in te gaan als je zelf wordt uitgenodigd, ook al zijn het dingen die je normaal gesproken niet zo leuk vindt om te doen. Als je op die dag niet kunt, zeg dan dat je wel op een andere dag wilt afspreken.

#8. Complimentjes

Iedereen vindt het leuk om een complimentje te krijgen. Het maakt ze happy! De volgende keer dat je de girl ziet met wie je graag vriendinnen zou willen worden, geef je haar een complimentje over bijvoorbeeld haar shirt/schoenen/tas. Je hoeft niet met complimentjes te strooien, eentje is al genoeg. Ze zal zich meteen meer op haar gemak voelen.

#9. Wees geïnteresseerd

Je wilt waarschijnlijk graag een BFF waar je je hart bij uit kunt storten, maar vriendschap hoort van twee kanten te komen. De meeste meiden vinden het heerlijk om over hun eigen leven te kletsen, zonder dat ze dit door hebben. Dus stel haar ook vragen, zij zal het leuk vinden dat jij interesse in haar toont.

#10. No gossip!

Af en toe roddelen met je vriendinnen kan heerlijk zijn, maar probeer dit nog niet te doen bij meiden die je nog maar net kent. Jij ziet het misschien als iets onschuldigs, maar het kan je ook over laten komen als een gemene en onbetrouwbare meid. En deze eigenschappen zoeken de meeste girls niet in een nieuwe BFF. Het kan ook zijn dat je per ongeluk roddelt over iemand die zij ook kent, en dan wordt de situatie wel heel awkward.

#11. Pushy

Wees aardig en open tegen mensen die je nog niet zo goed kent, maar wees ook niet te kleverig. Geen enkele girl wordt er blij van als ze telkens wordt geappt of achterna wordt gelopen. Het wordt dan een beetje irritant. Stort niet meteen al je persoonlijke verhalen en issues uit, maar bouw het langzaam op.

#12. Be confident

Neem een zelfverzekerde en relaxte houding aan. Een zelfverzekerde houding trekt bijna iedereen aan, inclusief een potentiële BFF en andere nieuwe vrienden. En het belangrijkste: probeer altijd jezelf te blijven als je nieuwe vriendinnen maakt.

Lees ook: 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vind jij het moeilijk om nieuwe vrienden te maken?

Gerelateerde artikelen