Celebrate good times… Ben je wel toe aan een aweseome zomerparty, maar zit je een beetje krap bij kas? Geen zorgen, want een feestje hoeft niet altijd duur te zijn. Tenminste, niet als je je aan de volgende budgetpartytips houdt. Want zo geef jij een knallende party voor weinig geld.

#1. Hapjes en drankjes
Het ligt er natuurlijk aan hoeveel mensen je ongeveer uitnodigt, maar hapjes en drankjes mogen zeker niet ontbreken op je feest. Denk aan een mooie taart, snacks, verschillende soorten frisdranken, eventueel avondeten, toetjes etcetera. Hartstikke lekker, maar dat kost wel een hoop…

Zo houd je het toch goedkoop: okΓ©, toegegeven, het geven van een feestje kan nooit helemaal zonder kosten, maar wat betreft het eten en drinken kun je wel flink wat besparen als je het goed aanpakt. Zo is het handig om je friends pas na het avondeten te laten komen en om voor het boodschappen doen eerst alle aanbiedingen van verschillende supermarkten te checken. Chips is bijvoorbeeld vaak in de reclame, maar ook frisdrank kun je meestal wel ergens voordelig scoren. Zie je door alle folders de aanbiedingen niet meer? Op www.voordeelmuis.nl kun je per merk of product zoeken of en waar het tijdelijk goedkoper is.

Lees ook: 8 tips voor epic vakantiefoto's

#2. Versieringen
Ballonnen, slingers, gezellige lampjes. Je bepaalt zelf hoe je je feestje aankleedt, maar wat als je echt geen idee hebt hoe je moet beginnen? Een professionele partyplanner inhuren is een optie, maar of het ook echt in je budget past. Waarschijnlijk niet…

Zo houd je het toch goedkoop: zonder leuke versieringen kan je party er een beetje saai uitzien. Het liefst zou je daarom misschien alle toeters en bellen uit de kast halen, maar als er niet veel geld voor is, zul je het toch creatief moeten oplossen. En hoe kun je dat beter doen dan zelf aan de slag te gaan? Leuke waxinehouders maak je bijvoorbeeld door oude jampotglaasjes te pimpen met nepdiamantjes en slingers kun je zelf tekenen of printen en vervolgens aan elkaar plakken.

Extra tip: de basisdingen als plastic glazen, bordjes, bestek en knutselbenodigdheden koop je heel goedkoop bij winkels als Action, Zeeman en Xenos.

Lees ook: 8 friendship goals voor jou en je bestie

#3. Amusement
In het voorprogramma 5 Seconds of Summer, als hoofdact niemand minder dan Justin Bieber en daarna nog tot in de late uurtjes met z'n allen partyen op jouw kosten in de discotheek. Welke girl zou dat nou niet willen voor haar feest? Helaas is het voor de meeste meiden niet weggelegd, tenzij je een bedrag met een paar nullen op je bankrekening hebt staan natuurlijk…

Zo houd je het toch goedkoop: als je een feest geeft, kan het leuk zijn om van tevoren alvast wat dingen te bedenken die je met je gasten kunt gaan doen. Elkaar een paar uur alleen maar aanstaren, wordt anders ook zo ongemakkelijk, dus breek het ijs en zorg voor wat entertainment. Hoe? Wat dacht je van een ouderwetse spelletjesdag? Yep, je leest het goed, gezellig met z'n allen een spel doen. Verdeel je gasten bijvoorbeeld in twee teams en organiseer een raadspel. De regels zijn heel simpel: om de beurt schrijft één lid per team vijf woorden op die hij of zij vervolgens via een omschrijving probeert te laten raden door zijn of haar team. Elk geraden woord is een punt, maar let op, alles moet wel binnen 30 seconden geraden worden. Supergrappig, want de tijd vliegt zo voorbij.

Extra tip: op zoek naar coole muziek? Spit alle playlisten van je vriendinnen door en maak een gemeenschappelijke afspeellijst.

Lees ook: Dit of dat?