De zomer staat in het teken van fun. Met een vakantiebaantje zorg je ervoor dat jouw bankrekening goed gevuld is. En dat betekent dat je nog meer leuke dingen kan doen. Hoe scoor je nou de leukste vakantiebaan?

Welk werk?
Bedenk wat jou een leuke vakantiebaan lijkt. Werk je graag buiten, in de zorg of juist met je handen? Check voor je begint met zoeken eerst welk werk jij mag doen met jouw leeftijd. Het is ook handig om te kijken wat er in je buurt beschikbaar is. Je kunt wel op een camping willen werken, maar dan moet er wel één in de buurt zijn.

Be on time
Er zijn nog meer jongens en meiden op zoek naar leuk vakantiewerk. En als een plek weg is, is 'ie weg. Zorg dus dat je jouw baantje zo vroeg mogelijk regelt. Ga deze week nog na school of in het weekend langs bij de bedrijven, winkels of terrasjes waar je graag zou willen werken.

Hoe scoor je de baan?
Op internet zijn verschillende websites waar je vacatures voor vakantiewerk kunt vinden. Het is nog handiger om gewoon bij jou in de buurt een rondje te maken. Veel winkels plakken een a4'tje op het raam waarmee ze vakantiehulpen vragen. Wil je liever een ander soort baantje? Bij het bejaardenhuis, een ijssalon of restaurant kun je prima naar binnen gaan om te vragen of ze nog iemand nodig hebben voor de vakantie. Ook als er geen vacature op het raam hangt, kunnen ze vaak wel extra hulp gebruiken voor in de vakantie.

De eerste indruk
Door langs te gaan bij je misschien wel toekomstige werk, laat je meteen een verpletterende eerste indruk achter. Zorg dus dat je er netjes uitziet en wees vriendelijk. Neem wel je CV mee, deze kun je dan inleveren als ze dat vragen. Het geeft niet als je nog geen baantjes hebt gehad die je op je CV kunt zetten. Misschien zit je wel bij de schoolkrant of laat je vrijwillig de honden van de buren uit, ook dit zijn ervaringen die je op je CV kunt zetten. Je ouders willen je vast wel helpen bij het maken van je CV.

Afwachten maar
Meestal beloven ze je dat ze je later zullen laten weten of je bent aangenomen. Vraag wanneer je ongeveer iets hoort. Duurt het veel langer, wees dan niet bang om zelf te bellen. Zo merken ze in ieder geval dat jij veel zin hebt om aan de slag te gaan.