Je huid elke dag goed verzorgen en schoonmaken is belangrijk om een mooie huid te krijgen en te houden. Puistjes kun je onder controle houden en je krijgt er een zacht babyvelletje van. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk, je gezicht verzorgen? En wat heb je allemaal nodig?

Waarom moet je je gezicht schoonmaken en verzorgen?
Probeer minimaal één keer per dag je gezicht schoon te maken, het liefst ’s avonds want dan draag je vaak make-up en heb je er al een hele dag op zitten. Ook als je geen (gezichts)make-up draagt kun je je gezicht schoonmaken. Iedere dag komen er namelijk uitlaatstoffen, talg, vuil en vettigheid op onze huid. Je huid vernieuwt zich elke dag, oude huidcellen laten los en deze blijven als een laagje op je gezicht liggen. Door je gezicht te reinigen voorkom je nieuwe puistjes en ontstekingen en blijf je een gezonde glow houden. Crème gebruik je om je huid te beschermen en soepel en gehydrateerd te houden.

How to?

Make-up verwijderen
Als je make-up draagt kun je het beste voor je cleanser alvast met een make-upremover zoveel mogelijk make-up verwijderen. Een cleanser haalt namelijk niet alle make-up weg. Be careful, vooral bij je ogen want je wimpers zijn erg gevoelig. Laat je watje met remover een minuutje op je gesloten oog liggen, en veeg daarna zachtjes van binnen naar buiten.
 
Je gezicht schoonmaken
Er zijn heel veel soorten reinigers te koop. Dermatologen en huidspecialisten raden altijd een reiniger aan die je met water kunt afspoelen. Kies bijvoorbeeld voor een facewash, reinigingsgel of een cleanser. Breng het aan op een vochtig gezicht en draai zachtjes rondjes met je vingers. Spoel daarna alles goed af met lauwwarm water.

Tonic gebruiken
Om de laatste restjes reinigingsproduct weg te halen en om je huidje te kalmeren, ga je met een watje met tonic over je gezicht. Kies een tonic zonder alcohol, want dit droogt je huid uit.

Crème
Breng daarna een lekkere voedende dag- of nachtcrème aan. Kies overdag voor een dagcrème met minimaal factor 15, dit beschermt je gezicht en zo krijg je minder snel rimpels. Er bestaan allerlei soorten crèmes voor verschillende huidtypes. Je kunt crèmes kopen voor de droge, gevoelige, vette of gemengde huid.

Welk huidtype heb ik?

Serum
Sommige girls hebben een erg droge huid en dus niet genoeg aan een crème. Kies dan bijvoorbeeld voor een extra verzorging in de vorm van een serum. Breng onder je dagcrème aan.

Tip:
Reinigers, crèmes, tonic en make-upremover kun je kopen bij de drogist en parfumerie.

Lees ook: 10x food voor een mooie huid