zorgzaam girls zorgen nichtje ik val op meisjes

Talk: ‘Ik maak me zorgen om mijn nichtje’

Help! Ik heb een nichtje waarmee ik echt heel close was. We waren hartsvriendinnen, maar nu doet ze heel anders met haar nieuwe vriendin. Ze doet roekeloze dingen zoals op school roken. Hoe help ik haar?

Ik heb een nichtje waar ik me zorgen over maak.

Eerst waren mijn nichtje en ik echt hartsvriendinnen en zeiden we alles tegen elkaar, maar nu heeft ze een andere vriendin en doet ze heel stomme dingen. Ze is op school betrapt op roken, ze negeert mij helemaal en kleedt zich heel hoerig. Ze is zelfs niet naar mijn verjaardagsfeest gekomen omdat ze ergens met haar vriendin aan het rondhangen was. Leren doet ze ook niet meer, ze doet gewoon waar ze zelf zin in heeft. Kortom, ze is het heel erg aan het verprutsen. Ik vind het echt heel erg want we hadden een heel goede band samen die nu helemaal kapot is. En ik wil haar graag helpen, maar weet niet hoe. Kunnen jullie mij helpen? Ik weet het echt niet meer!

Anoniem.

Zo zie je maar weer hoeveel invloed vriendschappen kunnen hebben.

Jouw nichtje gaat nu met iemand anders om en is helemaal veranderd. Zelf ziet ze waarschijnlijk helemaal niet dat het niet goed gaat met haar en dat ze dingen aan het verprutsen is. En jij kunt daar waarschijnlijk ook niet veel aan veranderen. Maar soms helpt het om gewoon tegen haar te zeggen dat je het niet leuk vindt dat ze zo is veranderd, dat je de nicht die vroeger je beste vriendin was heel erg mist en dat je die band graag zou willen herstellen, maar dat je niet weet hoe… Het zal je waarschijnlijk niet lukken om je nicht weer helemaal te veranderen, maar het zorgt er misschien wel voor dat ze gaat nadenken over waar ze nu precies mee bezig is. Waarschijnlijk is dit een fase in haar leven en komt het uiteindelijk helemaal weer goed tussen jullie twee!

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat zou jij doen?

Gerelateerde artikelen