Hellup!!! Ik ben zwanger van m’n ex-vriendje (ik ben pas 13 jaar). Ik wil het kind heel graag houden, omdat mijn moeder en mijn oma net zijn overleden.

Daardoor kan ik het kind niet weg laten halen… maar dan moet ik het mijn vader vertellen en die kan het al helemaal niet aan. Weten jullie please een oplossing? Anoniem

Als je net zoiets ingrijpends hebt meegemaakt als het overlijden van je moeder en je oma en er dan ook nog een zwangerschap overheen krijgt, is het heel begrijpelijk dat je het kindje graag wilt houden. Er is zoveel dood geweest, nu is er kans op een nieuw leven… Misschien heb je wel het gevoel dat je moeder en je oma voortleven in dat kleine mensje dat nu in jouw buik leeft. Toch zijn al deze gevoelens geen goede redenen om het kind te houden. Het zijn emoties die je nú, op dit moment voelt. In de loop van de tijd zal het verdriet om het verlies van je moeder en je oma minder worden, de baby blijft je hele leven jouw kind. Vraag jezelf af wat je zou hebben gedaan als je moeder en oma nog hadden geleefd. Had je het kindje dan gehouden of had je dan gekozen voor een abortus? Zoek hulp bij het nemen van deze beslissing. Je vader kan je op dit moment niet helpen, maar er is vast wel iemand in je omgeving bij wie je je hart kunt uitstorten en die samen met jou op zoek kan gaan naar een oplossing. Je kunt ook contact opnemen met het fiom (www.fiom.nl of 088 126 49 00). Zij kunnen je helpen bij het maken van de keuze die het beste is voor jou!

Lees ook: Bang voor zwangerschap